Çin usulü ballı susamlı tavuk nasıl yapılır? Ballı susamlı tavuk tarifi
Tavuk, bal ve susam... Bu üçlünün bir araya gelmesiyle oluşabilecek lezzete siz de inanamayacaksınız. Hazırlaması çok basit ve pratik bir tarif olan ballı susamlı tavuk nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız tarifi mutlaka okuyun.
Çin mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan ballı susamlı tavuk, üç farklı lezzetin bir araya gelmesiyle oluşur. Hem tatlı hem tuzlu lezzetin bir arada olması bu yemeğe daha da güzellik katmıştır. Hem ana yemeklerinizin yanına hem de sadece kendisiyle akşam yemeklerinizi süsleyebilirsiniz. Farklı tat ve lezzet arayanların bu tarifi çok seveceğini düşünüyoruz. Üstelik pişirmesi de bir o kadar kolay ve pratik! Peki Çin usulü ballı susamlı tavuk nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız işte ballı susamlı tavuk tarifi! Mutlaka denemenizi öneriyoruz. Şimdiden afiyet olsun!
ÇİN USULÜ BALLI SUSAMLI TAVUK NASIL YAPILIR?
Gerekli malzemeler
- 4 adet tavuk but
- 2 yemek kaşığı susam
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı bal
- Karabiber ve tuz (dilediğiniz kadar)
Yapılışı
- Tavuk butlarını güzelce doğrayın.
- Herhangi bir kasenin içerisine soyu sosu, bal, susam, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.
- Doğradığınız tavuk parçalarını bu karışıma ekleyip marine edin.
- Başka derin bir tavaya zeytinyağını ekleyip ısıtın.
- Çok fazla ısınmadan tavukları içerisine ekleyip pişirmeye başlayın.
- Tavuk suyunu çekince ve susamlar kızarınca yemeğiniz hazır demektir.