Cinsel saldırı iddiasına şahit bulamadılar

İsrail polisinin HAMAS mensuplarının 7 Ekim'deki operasyon sırasında "cinsel saldırı" yaptığına dair iddialar konusunda şahit bulamadığı belirtildi.

İsrail'in Haaretz gazetesinin haberine göre, "İsrail'in güneyinde 7 Ekim'de gerçekleşen saldırılar sırasında HAMAS mensuplarının cinsel saldırı yaptığı konusunda mağdurların ve şahitlerin belirlenemediği" aktarıldı.

Haberde, cinsel saldırı iddialarının temelde İsrail ve dış basın kaynaklı olduğu, New York Times'ın haberi ile İsrailli bir kadının Birleşmiş Milletler'de gösterilen bir video klibine dayandığı ifade edildi.

İsrail polisinin cinsel saldırı iddialarını doğrulamakta zorluk çektiğine yer verilen haberde, polisin "mağdurlara ve şahitlere çağrı yaparak görüşmeye ve kanıt bulmaya çalıştığı" kaydedildi.

Soruşturmayı yürüten İsrail polisinden Adi Edri, Nova Müzik Festivalinde S. koduyla konuşan İsrailli bir kadının, festivalde "iki kişiye cinsel saldırı yapıldığı" yönünde şahitlik yaptığını, ancak bu kişilerin tespit edilemediğini aktardı.

Sonraki Haber