Çıtır çıtır baklava! En kolay çıtır baklava tarifi! Ağızda dağılan çıtır baklava nasıl yapılır?

Osmanlı mutfağının en güzel armağanı olan baklava bayram sofralarının baş tacı olmayı sürdürüyor. Peki, çıtır bir baklavanın sırrı nedir? Baklava nasıl yapılır? İşte sizlere en güzel baklavayı yapmanın sırrı...

Baklava gibi zor bir tatlı tarifini en pratik şekilde yapılmış halini sizlerle paylaşalım dedik, mutfağa girdik. Baklavalık yufkaların arasını tereyağı sürerek çıtır çıtır olmasını sağlıyoruz. En önemli püf noktası şerbetinin soğuk, baklavanın sıcak olması. Gerisi çok kolay bir şerbetli tatlı tarifi!

KOLAY BAKLAVA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 paket baklavalık yufka
200 yemek kaşığı tereyağı(14 yemek kaşığı)
1 kase ceviz içi (ince çekilmiş)

ŞERBETİ İÇİN:

1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
5-6 damla limon suyu

ÜZERİ İÇİN:

1tutamtoz Antep fıstığı

KOLAY BAKLAVA TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Tereyağını erittikten sonra üzerindeki köpüğü mutlaka alın, aksi halde baklavanızın üzerinde kararmalar oluşabilir.

KOLAY BAKLAVA TARİFİ NASIL YAPILIR?

Tereyağını tencereye alın ve eritin. Bu sırada kaşıkla üzerindeki köpükleri alın.

Borcamı fırça ile yağlayın.

Borcam boyutunda iki kat serin. Üzerini fırça ile yağlayın ve tekrar 2 kat baklava yufkası serin. Bu işlemi baklavalık yufkaların yarısı bitene kadar tekrarlayın.

Ceviz serpiştirin. Tekrar 2 kat yufka koyup aralarına yağ sürerek baklava yufkalarını tamamlayın.

Üzerini kalan yağ ile yağlayın. Kare baklava için eşit şekilde kesin.

Önceden ısıtılmış alt üst ayarlı, 200 derece fırında 20 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.

Baklava pişerken şerbet için su ve toz şekeri tencereye alın ve 15 dakika kaynamaya bırakın. Ocaktan alınca limon suyunu ilave edin ve soğumaya bırakın.

Fırından çıkan baklavanın üzerine soğuk şerbetini ekleyin. Oda sıcaklığında 2 saat bekletin.

Üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun!

KOLAY BAKLAVA TARİFİNİN SERVİS ÖNERİSİ

Üzerini toz Antep fıstığı ya da ceviz ile süsleyebilirsiniz.

Kaynak: Yemek.com

Sonraki Haber