Çıtır çıtır milföy hamuruyla: Kıymalı muska böreği tarifi..

Çat kapı kapınızda beliren misafirler, dostlarla çay saati ve hatta hafta sonu kahvaltılarında kurtarıcınız olacak bir tarifle geldik. İşte en kolay tarifi ile çıtır çıtır kıymalı muska böreği tarifi...

Yufka yerine milföy hamuru kullanarak hazırladığımız bu börek hazırlayacağınız en kolay börek tariflerinden biri olacak. Üstelik milföyün çıtırlığı kıymalı iç harcıyla birleşince öyle nefis oluyor ki, bir taneyle yetinemeyeceğinize eminiz.

Ispanak, peynir, kaşar, sucuk ve hatta meyve püresi koyarak bile hazırlayabileceğiniz muska böreğini biz bu kez kıymalı olarak hazırladık. İşte en pratik milföy hamuruyla börek tarifi...

KIYMALI MUSKA BÖREĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1/2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 diş sarımsak
200 gram kıyma
2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
8 yaprak milföy hamuru (dikdörtgen halinde)
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
1 tatlı kaşığı haşhaş(isteğe bağlı)

KIYMALI MUSKA BÖREĞİ TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Haşhaş yerine çörekotu veya susam da kullanabilirsiniz.

KIYMALI MUSKA BÖREĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Tereyağı ve zeytinyağını bir tavada ısıtın. Küp küp doğradığınız soğan ve sarımsağı tavada yumuşayınca dek kavurun.

Kıymayı tavaya ekleyin ve suyunu salıncaya dek soğan ve sarımsakla beraber kavurun. Suyunu salıp hafifçe çekmeye başladıktan sonra tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın.

Kıymalı iç harcınız piştikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Bu sırada milföy hamurlarınızı kare olacak şekilde şekin. Soğuyan iç harcınızdan 1-1,5 yemek kaşığı alarak kare milföy hamurunun içerisine yerleştirip üçgen biçiminde olacak şekilde kapatın.

İç harcın dağılmasını önlemek için üçgen şeklindeki milföy hamurunun birleştirdiğiniz kenarlarını çatalla bastırarak sabitleyin.

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hazırladığınız börekleri yerleştirin. Yumurta sarısını bir fırçayla üzerlerine sürün ve haşhaşı serpin.

Isıtmış olduğunuz 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika üzerleri kızarıncaya dek pişirin. Sıcak servis edin, afiyetler olsun!

Kaynak: Yemek.com

Sonraki Haber