CKD'den yangın mağdurlarına destek

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Seyhan ve Çukurova şubesi üyesi kadınlar, yangın mağduru ailelere destek sunmak için Aladağ köylerine ziyarete gittiler. Ekip, köy çocuklarına eğitim setleri, kırtasiye malzemeleri, bebekli kadınlara su ısıtıcısı, çocuk bezi, ıslak mendil, yazmalar ve daha birçok eşya ulaştırdı.

Türkiye'nin dört bir yanında yaşanan yangın faciaları sonrası vatandaşlar yaralarını dayanışmayla silmeye çalışıyor. Bu kapsamda CKD Adana şubeleri de Adana Aladağ'da yangın çıkan bölgeleri ziyaret etti. Ailelere gıda yardımı gibi yardımlar, çocuklara da okul ihtiyaçlarına yönelik yardımlarda bulundular. Aydınlık'a konukşan CKD Seyhan Şube Başkanı Av. Hatice Nesrin Kılıçay desteklerine devam edeceklerini açıkladı.

İHTİYAÇLARI TESPİT ETTİK

Av. Kılıçay şunları söyledi: “Ülkemizdeki yangın suikastları sonrasında tüm vatandaşlarımız duyarlı davrandı. Biz Çukurova ve Seyhan şubeleri olarak ne yapabiliriz diye konuştuk. Bölgede olan arkadaşlarımızla irtibata geçtik. İhtiyaçlarını tespit ettik. İstanbul şubelerimiz de kendi topladıkları destekleri Çukurova şubemize göndererek katkı sundu. Yaklaşık 30 aileye gıda yardımı, yorgan, bebekli kadınlara su ısıtıcısı, çocuk bezi, ıslak mendil, yazmalar ve daha birçok eşya ulaştırdık. Çeyizi yanan nişanlı bir kıza çeyiz yardımı yapıyoruz. Okulların açılması nedeniyle çocuklar için de yardım topladık, 15 çocuğumuza okul çantası, kırtasiye malzemeleri gibi desteklerde bulunduk.”

Sonraki Haber