Clintonlar, Ron DeSantis ve Trump'dan ada ziyaretleri

Şu aralar Britanya ve İrlanda'ya Amerikalı politikacıların ilgisi yoğun.

Bill ve Hillary Clinton nisan ortasında Kuzey İrlanda'da Belfast'i ziyaret ettiler. Ziyaretin sebebi, Hayırlı Cuma Anlaşması'nın 25. yılını anmak. O dönemde Bill Clinton'un bu anlaşmanın yapılmasında etkisi olmuştu.

Ron DeSantis ise Trump'un 2024 seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'deki rakibi ve aynı zamanda Florida Valisi. (ing: Governor: yani seçilmiş vali ve belediye başkanı). DeSantis, resmen başkanlık yarışına adaylığını koymadan bir dünya turuna çıktı ve destek arayışına girişti. İngiltere ziyareti öncesinde Japonya ve G.Kore başbakanları tarafından kabul edildi.

İngiltere ziyaretinde ise Başbakan Rishi Sunak’tan randevu alamadı ve görüşemedi. Başbakan Sunak, Ron DeSantis'in bu görüşmeden politik kredi devşirmesine izin vermedi. Trump anketlerdeki oy oranı olarak Ron DeSantis'i ikiye katlamış durumda. Sunak’ın kararında bunun da etkisi olsa gerek. Gerçi Trump seçilse dahi muhtemelen Sunak koltuğunu daha önceden İşçi Partisi liderine kaptırmış olacak. Peki DeSantis kiminle görüştü? İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly ile görüştü. İngiltere basını dalgasını elbette geçti: "Cleverly ile DeSantis, İngiltere ve Florida arasındaki yakın ve önemli iş birliğini görüştüler." Diğer bir medya manşeti: "Cleverly neden DeSantis ile görüştü? Miki Fare bile ondan nefret ediyor" (Disney firması ile Florida valisi arasındaki hukuki itilafa gönderme)

Diğer ziyaret ise Trump tarafından İskoçya'ya yapıldı. Trump'ın annesi İskoç ve Trump'ın İskoçya'da golf sahaları var. Trump geçtiğimiz pazartesi oğlu ile uçaktan indi ve "Eve dönmek harika" ifadesini kullandı; hem yeni golf sahasını açmaya hem de golf oynamaya Aberdeen'e gitti. "Benim buradaki otellerim ve golf sahalarım harika" şeklinde reklam yapmayı da atlamadı.

Sonraki Haber