Coca-Cola'da zehir skandalı! Tüm ürünler toplatılıyor! Ürünler arasında Fanta ve Sprite da var...

Coca-Cola içeriğinde tespit edilen metal parçaları nedeniyle toplatılıyor. 25 yılın en büyük geri çağırma işlemi başlatıldı. 13 milyon litre içecek imha edilecek. Fanta ve Sprite için de aynı durum geçerli olacak. Toplatılacak içecekler ise son kullanma tarihinden anlaşılacak!

İsrail'e verdiği destek nedeniyle Türkiye dahil pek çok ülkede boykot edilen Coca-Cola yeni bir skandala karıştı. Tüm dünyada boykot nedeniyle satışları düşen Coca Cola için Avusturya'da son 25 yılın en büyük geri çağırma işlemi başlatıldı. Nedeni ise Coca-Cola'nın ürünlerinde metal tespit edilmesi...

13 MİLYON LİTRE İÇECEK İMHA EDİLECEK

Coca-Cola’nın üretimini yaptığı şişelerde insan sağlığına zararlı madde tespit edilmesinin ardından 26 milyon 0,5 litrelik pet şişe için toplatılma kararı alındı. Toplatılan 13 milyon litre içecek imha edilecek.

Firma yetkililerin yaptığı açıklamada "Üretimdeki teknik bir hata nedeniyle çok sınırlı sayıda pet şişenin küçük metal parçaları içerebileceği göz ardı edilemez. Olası bir sağlık riski nedeniyle potansiyel olarak etkilenen ürünlerin tüketilmemesini tavsiye ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

FANTA VE SPRİTE DA TOPLATILACAK

Geri çağrılan ürünler arasında yalnızca kola etiketli ürünler bulunmuyor. Aynı firma tarafından üretilen birçok marka listede yer aldı. İşte geri çağırılan içecekler:

Coca-Cola (Zero, Zero Şeker Zero Kafein, Light, Limon)
Fanta (Portakal, Portakal Zero, Limon Zero, Exotic Zero)
Sprite (Sprite, Sprite Zero)

İçeceklerin tehlikeli olabilecek partilerini belirlemek için son kullanma tarihine dikkat çekildi. Eğer şişede belirtilen son kullanma tarihi 4 Şubat 2025 ile 12 Nisan 2025 arasında ise içeceklerin tüketilmemesi gerektiği açıklandı.

COCA-COLA'DA ZEHİR SKANDALI İLK DEĞİL

Hırvatistan'ın sahil kenti Rijeka'da da benzer bir olay yaşanmıştı. Bir kafede Coca Cola gazlı içeceği ve firmanın suyunu içtiği belirtilen 4 kişi hastaneye kaldırılmış, ülke genelinde son günlerde yaşanan zehirlenme vakaları nedeniyle Coca Cola Hırvatistan Temsilciliği belirli ürünlerini önlem olarak raftan çekme kararı almıştı. Rijeka'daki olayın ardından ülke genelinde ilgili markanın içeceğinden zehirlendikleri iddiasıyla 34 kişinin hastaneye başvurduğu belirtildi.

Coca Cola Hırvatistan Temsilciliği, yaptığı açıklamada, insan sağlığını olumsuz etkileyecek bir duruma neden olmak istemediklerini belirterek zehirlenme vakalarıyla ilgisi olduğu iddia edilen ürünleri market raflarından çekme kararı aldıklarını ifade etti.

Türkiye dahil birçok ülkede boykot edilen Coca-Cola'nın üçüncü çeyrekte gelirlerinin düştü. Türkiye, Çin ve Meksika gibi pazarlarda yavaşlama görülürken, Filipinler, Brezilya ve Japonya'da büyüme kaydedildi

Sonraki Haber