Çocuk istismarı hakkında bilgi vermeyi reddetmişti: X Avusturalya'ya para cezası ödeyecek

Elon Musk'ın sahibi olduğu X platformunun, çocuk istismarıyla mücadele hakkında bilgi talebine cevap vermediği için Avusturalya'ya 418.000 dolar para cezası ödemesine karar verildi.

Avustralya'da bir mahkeme Cuma günü, Elon Musk'ın sahibi olduğu X platformunun, bir kurumun çocuk istismarıyla mücadele uygulamaları hakkındaki bilgi talebiyle işbirliği yapmadığı gerekçesiyle 610.500 A$ (418.000 $) para cezası ödemesi kararını onadı.

X AVUSTURALYA'YA PARA CEZASI ÖDEYECEK

ÇOCUK İSTİSMARI HAKKINDA BİLGİ İSTENMİŞTİ

Reuters'ın haberine göre, Elon Musk'ın sahibi olduğu X platformu, bir kurumun bilgi talebine cevap vermediği için verilen cezaya itiraz etmişti ancak Avustralya Federal Mahkemesi, bir internet güvenliği düzenleyicisi olan eSafety Commissioner'ın platformdaki çocuk cinsel istismarı materyallerine yönelik adımlar hakkında bilgi isteyen bir bildirimine yanıt vermek zorunda olduğuna karar verdi.

Bu Musk ile Avustralya internet güvenliği düzenleyicisi arasındaki ilk anlaşmazlık değil. Bu yılın başlarında X'e Avustralya'da bir vaaz sırasında bıçaklanan bir piskoposu gösteren paylaşımları kaldırmasını emretmişti. X, bir ülkedeki düzenleyicinin dünyanın dört bir yanındaki internet kullanıcılarının neyi görüntüleyeceğine karar vermemesi gerektiği gerekçesiyle bu emre mahkemede itiraz etti ve nihayetinde Avustralyalı düzenleyicinin davasını geri çekmesinin ardından gönderileri yayında tuttu.

Sonraki Haber