Çocuklar Duymasın'ın Mary’siydi: Demet Tuncer'den CIA itirafı

'Çocuklar Duymasın' dizisinde canlandırdığı 'Mary' rolüyle tanınan Demet Tuncer, ABD'de üniversite okuduğu yıllarda hocası aracılığıyla CIA'dan teklif aldığını açıkladı.

Türkiye'de 2002-2019 yılları arasında aile ve durum komedisi türündeki 'Çocuklar Duymasın' dizisinde rol alan oyuncu Demet Tuncer, Habertürk'e verdiği röportajında hayatına dair bilinmeyenleri anlattı.

Uzun süredir yaşamını ABD'de sürdüren oyuncu, 15 yaşında ABD-Türkiye ortak bursu kazandığını, daha sonra ABD'deki üniversitede siyasal bilgiler okurken, CIA'den teklif aldığını açıkladı.

'AJANS İÇİN ÇALIŞMAK İSTER MİSİN?'

Tuncer, aldığı teklifi şu ifadelerle açıkladı:

"Uluslararası güvenlik dersimize giren ve CIA’de analist olarak çalışan profesör ile birkaç makalede birlikte çalışmıştık. İstihbaratın insan unsuruna olan merakımı fark etmiş olmalı ki, benimle çalışmaya devam etti. İnsanları okumak, psikolojik kalıplarını analiz etmek ve beden dillerini neden, nasıl, hangi amaçla kullandıklarını anlamak, beni her zaman çok heyecanlandıran bir alandı ve bu konuda oldukça başarılıydım. Kariyer haftasında, okula birçok firma tanıtım için gelmişti. İşte o hafta, hocam bana ilginç bir soruyla yaklaştı, 'Demet, ajans için çalışmak ister misin?' diye sordu"

"Çocuklar Duymasın" dizisinde canlandırdığı "Mary" rolüyle tanınan Demet Tuncer, ABD'de üniversite okuduğu sırada CIA'den teklif aldığını ve bu teklifi reddettiğini açıkladı.

'NE AİLEMİ, NE ÜLKEMİ SATARIM'

Oyuncu Tuncer, ilk başta hocasının teklifini 'mankenlik ajansı' sandığını belirterek hocasının 'ajanstan' kastının ABD Merkezi İstihbarat Ajansı'nın yani CIA olduğunu ifade etti. Tuncer teklifin ayrıntılarıyla ilgili hocasının açıklamasını şu ifadelerle anlattı:

"Seni ülkende üst düzey bir bürokrat ya da diplomat yaparlar ve zamanı geldiğinde senden sadece tek bir şey isterler.' Tam saçmaladı bu adam, beni kendi ülkemde başka bir devlet nasıl üst bürokrat veya diplomat yapabilir ki, buna nasıl gücü yetebilir ki dedim kendi kendime. Ama takıldığım o konu değildi, bunca yatırım yapıp, senelerce bekletip benden tek bir şey isteyecek olmaları düşüncesi midemi bulandırmaya yetti ve cevabım düşünmeden netti. O yaşta böyle bir cümle kurduğuma hâlâ inanamıyorum; sanırım bu sözler annemle babamın değerlerinden döküldü ağzımdan: Üzgünüm, ben ne ailemi ne de ülkemi satarım."

DEMET TUNCER KİMDİR?

Demet Tuncer Tanrıöver (d. 1975, İstanbul), Türk oyuncu. Lise eğitiminden sonra 1993-1997 yılları arasında Amerika'nın New Mexico eyaletinde oyunculuk eğitimini tamamladı. atv'de yayımlanan Çocuklar Duymasın adlı dizide oynayan Tuncer, Orhan Pamuk'un Benim Adım Kırmızı adlı eserinde geçen Ester karakterini BBC radyosunda seslendirdi. Demet Tuncer birçok müzikalde oynamış olup sanatçının seslendirdiği bazı şarkılar da bulunmaktadır. Sanatçı 2009 yılında Gogol Bordello şarkısı olan ve Türkçesi Müfide İnselel tarafından bestelenen "Dur Bakalım" şarkısına klip çekmiştir. 2010 yapımı sinema filmi Yahşi Batı'da ise İngiliz bir kadını canlandırdı.

OYNADIĞI DİZİ VE FİLMLER

2002: Çocuklar Duymasın - Mary - (TV dizisi)
2005: Kadın Terzisi - (TV filmi)
2006: Arapsaçı - (TV filmi)
2009: Prenses ve Kurbağa - Tiana (Seslendirme) - (Film)
2010: Yahşi Batı - Mary Ann - (Film)
2015: Filinta - Şerzan - (TV dizisi)
2017: Çocuklar Duymasın - Mary (Konuk oyuncu) - (TV dizisi)
2017: Tatlı Şeyler - Sönmez Abla - (Film)
2018: Deliler - Roza (Film)
2018: Nefes Nefese - (TV dizisi)

Sonraki Haber