Çocuklara vişneli pasta dersi
Ankara'nın Çubuk ilçesinde bu yıl 15'incisi düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali kapsamında mutfağa giren 7 ile 13 yaşlarındaki 30 çocuk, ülkenin farklı bölgelerinden gelen şeflerle ilçenin coğrafi işaretli ürünü olan Çubuk vişnesinden pasta yaptı.
"Vişneli Çubuk Pasta" yapan çocuklardan dereceye girenlere jürideki şefler tarafından madalya ve çeşitli hediyeler verildi. Türkiye Aşçılar Federasyonu Genel Başkanı Zeki Açıköz de Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş ile mutfağa geçerek vişneli dondurmalı Çubuk vişne tatlısı yaparak, vatandaşlara ikram etti. Demirbaş burada gazetecilere, "Bizim vişnemiz, aroması ve lezzetiyle çok özellikli bir vişnedir. Türkiye'de her yerde vişne biter, en son bizim vişnemiz toplanmaya başlar. Biz de bu vişnemizi en iyi şekilde tanıtmak ve duyurmak istiyoruz." dedi.