Çocuklarda kemik gelişimi destekleyen besinler hangileridir?

Çocukluk döneminde sağlıklı kemik gelişimi için beslenme düzenine dikkat etmek önemlidir çünkü yaşam boyu kemik sağlığını etkiler. Çocuklarda kemik gelişimi destekleyen besinler hangileridir? Uygun beslenme düzenine kemik gelişimi nasıl sağlana yöntemleri, uzman önerileri haberimizde...

Boy uzaması ve kemik gelişiminde genetik faktörler, doğru beslenme, hormanlar etkili oluyor. Doğru beslenme ve bol protein alımı kemik gelişini etkileyen kritik etmenlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Çocuklar beslenme konusunda bazen inatçı tavırlar sergileyebiliyor ancak uzman görüşlerine göre; Omega-3, D vitamini, kalsiyum ve çinkoya büyüme döneminde çocukların ihtiyaç duydukları vitaminler arasında yer alıyor. Araştırmalara göre çocukların yaşı ve biyolojik yapısına göre değişen besin ihtiyaçları olsa da bu vitaminlerin mutlaka tüketilmesi gerekiyor.

SÜT VE YOĞURT TÜKETİMİ ÖNEMLİ

Uzman Dr. Ender Saraç, süt, yoğurt et, peynir yumurta, tavuk, balık ve bakliyat gibi besinlerin mutlaka çocukların beslenme düzeninde olması gerektiğinin altını çizerken, bol protein alımının ve çinkonun alımı önemli, kabuklu olan her besinde çinko bulunur. Kabuk deniz ürünlerinde Antep fıstığında çinko bol miktarda bulunur. Şekeri az kakao miktarı fazla olan çikolata tüketimi de kontrollü bir şekilde olduğu sürece faydalıdır ifadelerini kullandı.

HER GÜN BİR BARDAK KAKAOLU SÜT VERİLEBİİLİR

Çocuklara her gün bir bardak kakaolu süt verilebileceğini de ifade eden Saraç, hurma şurubu veya balın da tatlandırıcı olarak eklenebileceğini söyledi. Ardından, yemiş olarak kabak çekirdeğinin ve kajunun tüketilmesinin fayda sağlayacağını da vurguladı. Oran olarak da bir küçük kahve fincanı karışık yemişin yeterli olacağını belirtti.

YUMURTA SEVMİYORSA ALTERNATİF GELİŞTİRİLEBİLİR

Eğer çocuk yumurta tüketmek istemiyorsa krep veya pankek gibi alternatif seçeneklerin çocuğa sunulabileceği önerisinde bulunan Saraç, köftenin içine kırarak da çocuklara yedirebilir ifadelerini kullandı. Kefirin de faydalı olduğunu vurgulayan Uzman Dr. Ender Saraç, somon balığı ve kuzu eti tüketiminin de altını çizerek, protein çinko ve D vitamininden zengin olduğunu yineledi.

Sonraki Haber