Çok sağlıklı ve bereketli! Canan Karatay'dan çemen sosu tarifi...
Kışın yaklaşmasıyla birlikte evde kolaylıkla hazırlayabileceğimiz kışlık soslar raflarda yerini almaya başladı. Prof. Dr. Canan Karatay'dan da tam bu buna yönelik bir kahvaltılık çemen sosu tarifi geldi. Üstelik çok sağlıklı ve bereketli. İşte o tarif!
Kış yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Bizler de evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğimiz tarifleri denemek istiyoruz. Özellikle de kahvaltılık ve kışlık sosların lezzeti bir başka oluyor. Tam da buna yönelik bir tarif Prof. Dr. Canan Karatay'dan geldi. Karatay'ın paylaştığı çemen sosu tarifi hem çok lezzetli hem çok sağlıklı hem de çok bereketli. Öyleyse bu tarifin ayrıntılarına geçebiliriz. İşte Canan Karatay'dan çemen sosu tarifi...
CANAN KARATAY'DAN ÇEMEN SOSU TARİFİ
MALZEMELER
- 2 yemek kaşığı çemen otu tohumu
- 4 yemek kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Biraz tuz
- 8 diş sarımsak
- Ilık su
- 1 yemek kaşığı çemen sosu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı ceviz içi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz
YAPILIŞI
- Sarımsakların kabuklarını soyup bir rende yardımıyla rendeleyin ve üzerine ılık su koyun.
- Çemen otu tozunu, kırmızıbiberi, karabiberi, kimyonu ve az miktarda tuzu karıştırıp, sarımsakların üzerine ilave edip karıştırın.
- Eğer gerekirse bu eklenebilir ama fazla sıvı olmamalı.
- Sonrasında bir kavanoza koyup saklayabilirsiniz.
- Çemen sosunu hazırlamak istediğiniz bir vakitte çemenden 3 yemek kaşığı alıp bir kaseye koyun.
- Üzerine salça, zeytinyağı ve ezilmiş ceviz içini ilave edin ve karıştırın.
- Maydanozları ince ince doğradıktan sonra sosa ekleyin ve afiyet olsun!