Çorba kesildiyse sakın çöpe atmayın! 35 yıllık aşçı kesilen çorbayı kurtarmanın yöntemini açıkladı...
Akşam yemeklerimizin baş tacı yoğurt çorbası hem lezzetli hem de pratik tarifiyle çoğumuzun favorisi. Fakat bazı durumlarda yoğurt çorbası pişerken kesilebiliyor. Bu durumla karşılaştığınızda sakın çorbanızı çöpe atmayın! Kesilen çorbanızı kurtarmak için bu yöntemi uygulayın…
Faydaları, lezzeti ve pratikliğiyle akşam yemeklerinde sık sık tercih edilen yoğurt çorbası, az malzemeli ve kolay bir tarif. Yine de hazırlanma aşamasında birtakım püf noktaları kaçırdığımız takdirde yoğurt çorbası kesilebiliyor. Bu duruma sebep olan şey ise yoğurt ile sıcak çorba suyu karıştırılırken sütün pıhtılaşması. Çorba suyunun çok sıcak veya soğuk olması, yoğurdun hızlı bir şekilde tencereye eklenmesi veya yoğurdu yüksek ısıda karıştırmak çorbanızın kesilmesine yol açıyor. Eğer siz de yoğurt çorbası yaparken sık sık bu sorunla karşılaşıyorsanız bu haberimizi kaçırmayın. İşte kesilen yoğurt çorbasını kurtarmanın püf noktası…
KESİLEN ÇORBA NASIL KURTARILIR?
Çorbanız kesildiğinde ilk olarak ocağın altını kapatın ve tencerenizi başka bir yere koyun. Çorbayı karıştırmaya kesinlikle devam etmeyin çünkü bu durum kesilen çorbayı daha da kötü bir hale getirecek.
Çorbanızı ocaktan alıp karıştırmayı bıraktıktan sonra başka bir kapta un ve yoğurt karışımı hazırlayın. Bu karışımı az miktarda hazırlamanız yeterli. Ardından hazırladığınız karışımı çok yavaş bir şekilde çorbanıza ilave edin. Bu esnada kısık ateşte pişen çorbayı yavaşça karıştırın. Bu işlemi yaptıktan sonra çorbanızın düzelmeye başladığını fark edeceksiniz. Çorbanızı kısık ateşte pişene kadar yavaşça karıştırmaya devam edin. Böylece yoğurt çorbanız homojen bir kıvam alacaktır. Artık gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz, afiyet olsun!