Çukurova Öykü Ödüllerine başvurular başladı

Çukurova Belediyesinin düzenlediği öykü ödüllerine başvurular başladı. Bu yıl ‘Yalnızlık’ temasının işleneceği yarışmanın son katılım tarihinin 1 Ekim 2024 olduğu öğrenildi

Her sene düzenlenen Çukurova Öykü Ödüllerinin ayrıntıları belli oldu.

Yarışmanın ön seçici kurulunda İlay Bilgili ve Kaan Kara yer alırken üst seçici kurul ise Nihat Ziyalan, Özcan Karabulut, Zafer Doruk, Fadime Uslu, Mustafa Balel, Süreyya Köle, Süreyya Karacabey’den oluşuyor.

Öte yandan katılım şartnamesi de kamuoyuyla paylaşıldı.

BU SENEKİ TEMA YALNIZLIK

Bu yıl Yalnızlık temasının ele alınacağı yarışmanın amacı, şöyle ifade ediliyor;

“Yalnızlığı soruyorlar; yalnızlık/ Bir ovanın düz oluşu gibi bir şey.” diyen Cemal Süreya, Çukurova’yı tarif eder sanki dizelerinde; yalnızlığın can yakan Çukurova’sını… Günümüzde yalnızca, toplumdan kendini soyutlayanların, toplumun dışına itilmişlerin oluşturduğu bir olgu değil yalnızlık. Aksine, kalabalıkta yalnızlaşan insanlar çağından geçiyor zaman; birbirini anlamaktan uzak, kendini gözle görülmez cezaevlerine hapsetmiş, kolektif yaratımın, paylaşmanın uzağına düşmüşlerin ortadan kaldırılamaz, giderilemez yalnızlığından…

Ve biz bu yıl “Yalnızlık” diyoruz… Yazarlarımızı, “Çukurova Öykü Ödülü” kapsamında -yeni dünya düzeni ve dijitalleşmenin çok daha başka bir noktaya taşıdığı- yalnızlık ve yalnızlığın türlü halleri üzerine yazmaya davet ediyoruz.

İstiyoruz ki edebiyatımıza dünden bugüne çok sayıda eser ve yazar kazandıran Çukurova, bu yarışma sebebiyle yeni kazanımlara olanak sağlasın, yeni eser ve isimlerin ortaya çıkmasının, fark edilmesinin yolunu açsın.”

ŞARTLAR BELLİ OLDU

Öte yandan yarışmaya 18 yaş üzerinde olan herkes daha önce bir yerde yayımlanmamış Times New Roman karakterinde 12 punto ve 1,5 satır aralığında yazılmış en fazla 7 sayfa olan bir öyküyle katılabilecek. Yarışmaya katılım e posta yoluyla yapılabilecek. Katılımcılar kısa öyküyle birlikte kısa özgeçmişini gönderecek. Dereceye girenlere Tasarruf Tedbirleri Genelgesi nedeniyle para ödülü verilemeyecek. Sonuçlar 25 Aralık’ta basın yoluyla duyurulacak.

Katılım için e posta adresi: cukurovaoykuyarismasi@gmail.com

Sonraki Haber