Cumhur İttifakı'nda HÜDA PAR anlaşmazlığı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini açıklayarak Cumhur İttifakı ile görüşme halinde olan HÜDA PAR'ın parti programında onaylamadıkları ve kabul etmedikleri maddeler olduğunu açıkladı.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimler öncesi ittifakların diğer partilerle görüşme trafiği hızlanmış ve AK Parti geçtiğimiz hafta Yeniden Refah Partisi ve HÜDA PAR'la bir araya gelmişti. HÜDA PAR, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek vereceklerini açıklarken, partinin Cumhur İttifakı’na katılımına yönelik görüşmelerin sürdüğü belirtilmişti.

HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı'na katılmasının beklendiği süreçte ise BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den katıldığı bir televizyon programında çarpıcı açıklamalar geldi.

Destici, HÜDA PAR’a ilişkin “Kabul etmeyeceğimiz şeyler var. Ne gibi; Anadilde eğitim gibi, Anayasadan Türklük kavramının çıkarılması gibi, özerklik gibi... Şimdi bu ifadelerin hepsini söylemiyorlar. Şimdi ifadeleri biz devletin varlığından, birliğinden aynı bayrak altında yaşamasından yanayız diyorlar. Ama programlarında bizim kabul edemeyeceğimiz şeyler var. HÜDA PAR'la görüşülebilir. Ama bunu terörle ve şiddetle demokrasi dışına çıkararak gerçekleştirmek isteyemez. HÜDA PAR'la HDP'yi ayıran şey budur.” dedi.

HÜDA PAR'ın Hizbullah dahil bütün terör örgütlerine karşı olduklarını net bir dille ifade etmeleri gerektiğine vurgu yapan Destici, şu ifadeleri kullandı:

- İlk dört madde ile ilgili problemleri olmadığını söylüyor. Bunları netleştirmesi lazım ki kimseye fırsat verilmesin. Biz bu konuda, şu haliyle tabii ki özellikle Hizbullah üzerinden yapılan eleştirenler ve Hizbullah üzerinden net tavır gerçekleştirmedikleri için Cumhur İttifakı ve HÜDA PAR’a eleştiri var. Ama HÜDA PAR’ı’ın hiçbir terörle bağlantısı yok. HÜDA PAR Hizbullah’ın yok edilmesinin ardından çıkmış bir siyasi hareket. Ha onun içerisinde orada görev almış bir takım insanlar var.

Sonraki Haber