Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gitti! Erdoğan'ın ajandası dolu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi trafiği yoğun geçecek. Erdoğan, Türkevi'nde düşünce kuruluşu temsilcileriyle buluşacak, akşam da Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesince düzenlenecek yemeğe katılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak için ABD'ye gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD'de yoğun diplomasi trafiği olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri'nde, önce Türkevi'nde düşünce kuruluşu temsilcileriyle yuvarlak masa toplantısına katılacak ardından Rockefeller Plaza'da Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesince düzenlenecek akşam yemeğine katılacak.

24 EYLÜL'DE BM GENEL KURULU'NDA KONUŞACAK

Erdoğan'ın ilk olarak Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'yı kabul edeceği ardından ise Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandır Vuçiç ile görüşeceği bildirildi.

Birleşmiş Milletler'deki hitabının ardından çok sayıda devlet lideri ile bir araya gelecek.

ABD'ye gerçekleştireceği ziyaret öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özellikle Gazze'deki soykırıma ve İsrail'in saldırgan politikalarına karşı atılabilecek ortak adımlara temas edeceğim." ifadelerini kullanmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yoğun bir toplantı ve görüşme trafiği olacağını belirten Erdoğan, bu yıl genel kurulun en dikkat çekici etkinliğinin BM Genel Sekreterinin ev sahipliğinde tertiplenecek "Geleceğin Zirvesi" olduğunu söyledi.

Sonraki Haber