Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak için...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışı ziyaretlerinin ardından dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak için diplomatik çabalarını sürdüreceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan'daki temaslarını tamamlayarak yurda döndü. Uçakta, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, İsrail’in Lübnan ve Şam’a yönelik saldırılarına da değindi. Türkiye’nin İsrail’in bölgedeki saldırgan tavrına karşı tedbirlerini aldığını vurgulayan Erdoğan, Türkiye’nin istihbarat teşkilatının İsrail’in adımlarını yakından takip ettiğini belirtti.

Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak için diplomatik çabalarını sürdüreceğini de sözlerine ekledi.

'SURİYE’NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGILIYIZ'

Erdoğan şunları kaydetti:

"Suriye çok acılar çekti. Onlara yenilerinin eklenmesine insanlık karşı çıkmalıdır. Suriye’deki iç savaşın başından beri, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olduğumuzu dile getirdim. Suriye'nin egemenliğini korumak için diplomatik yolların tümünü kullandık.

"Biz Suriye’nin birliğini yeniden sağlaması, barışa ve huzura ulaşması için çalışmaya devam edeceğiz. Suriye’de adil, onurlu, kalıcı ve kuşatıcı bir barış ikliminin oluşması için çabalarımızı artıracağız. Biz, her yerde olduğu gibi Suriye’de de acil ve kalıcı bir barışı savunacak, barışın yanında duracağız.

'BİR TARAFTA RUSYA, İRAN, SURİYE; DİĞER TARAFTA AMERİKA, İNGİLTERE, ALMANYA'

"Suriye'deki iç savaşın başından beri Rusya'nın atacağı adımları dikkatle takip ediyoruz. Çünkü Rusya, Suriye'yle müşterek hareket ediyor. İran'la ilgili konuda da Rusya, İran, Suriye, bütün bu üçlü mekanizma birlikte hareket ediyor. Diğer tarafta ise Amerika, İngiltere, Almanya’dan oluşan koalisyon güçleri bulunuyor. Koalisyon güçleri PKK/YPG terör örgütünü hamiliğine soyunmuş durumda.

'YÜKÜMÜZ AĞIR, İŞİMİZ ÇOK'

"Suriye’nin toprak bütünlüğüne karşı en büyük tehdit oluşturan bu duruma karşı Rusya, İran ve Suriye’nin daha etkili tedbirler alması elzemdir. Benzer şartlar Irak’ta da yaşanmaktadır. Bu nedenle, bir yanda İsrail’in savaşı tüm bölgeye yayma çabaları, diğer yanda terör örgütlerinin bölücü ve yıkıcı faaliyetleri ortadayken, küçük çıkar hesaplarını bir kenara bırakarak dayanışma içinde bölgeyi kurtarmamız lazım. Yükümüz ağır, işimiz çok."

Sonraki Haber