Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ile birlikteliği bir an önce geliştirelim istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'ye gitmeden önce basın açıklaması yaparak basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye - Suriye görüşmesi ile ilgili gelen soru üzerine 'Beşar Esad ile görüşme irademizi ortaya koyduk. Bu birlikteliği bir an önce geliştirelim istiyoruz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere gideceği ABD'ye hareketi öncesi Atatürk Havalimanında basın toplantısı düzenledi.

Suriye ile normalleşme sürecine ilişkin basın mensubundan gelen sorunun ardından Suriye-Türkiye ilişkilerine değinen Erdoğan "Esad (Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad) ile görüşmeye hazırız. İrademizi ortaya koyduk, cevap bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Türkevi inşallah bu defa çok farklı görüşmelere, çok farklı ilişkilere vesile olacaktır. Suriye'deki gerilimin artık sona ermesi gerektiğini ortaya koyacağız. İsrail'in terör devleti olduğunu da ortaya koyacağız.

BM'deki konuşmamda ifade edeceğim. Bu gerginliğin sona ermesi, Suriye topraklarının tamamında huzurun sağlanması için Türkiye ve Suriye'nin birlikte atabileceği adımları söyleyeceğiz. Beşar Esad ile görüşme irademizi de ortaya koyduk. Karşı taraftan haber bekliyoruz, biz buna hazırız. Bu birlikteliği bir an önce geliştirelim istiyoruz."

Sonraki Haber