Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik görüşme! Adalet Bakanı Tunç ve Sağlık Bakanı Memişoğlu'nu kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğani Adalet Bakanı Tunç ve Sağlık Bakanı Memişoğlu ile görüştü. Görüşmeyi Fahrettin Altun kamuoyuna duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu kabul etti. Erdoğan, kamuoyunun gündemine oturan yenidoğan çetesi ile ilgili bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, görüşmeyi kamuoyuna duyurdu.

Altun, "Görüşmede Sayın Cumhurbaşkanımız son günlerde kamuoyunun gündeminde olan ve kendisinin de yakından takip ettiği konularla ilgili bakanlarımızdan detaylı bilgi aldı." ifadesini kullandı.

Yenidoğan bebeklere SGK'dan para almak için bilinçli yanlış tedavi uygulayan çeteye yönelik soruşturma devam ediyor. Çetenin belirli özel hastanelerle ortak çalıştığı ve kendilerine yönelik soruşturmayı başlatan savcıyı tehdit ettiğini biliniyor.

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Adalet Bakanı Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla çeteye dair soruşturmaya dair detaylı bilgi vermişti. Tunç'un paylaşımı tam olarak şöyle:

"İstanbul’da bazı özel hastanelerin yeni doğan bakım ünitelerinin kiralanarak insani ve uygun olmayan koşullar nedeniyle bebek ölümlerinin meydana geldiğine yönelik CİMER'e yapılan başvurular ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün ihbarı üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca 21.05.2023 tarihinde soruşturma başlatılmış, bu kapsamda bugüne kadar gözaltına alınan 47 şüpheliden 22’si tutuklanmıştır.

47 şüpheli hakkında 16.10.2024 tarihinde iddianame hazırlanmış ve 22’si tutuklu bulunan bu şüphelilerle ilgili yargılama süreci devam etmektedir.

Diğer yandan Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığında görevli Cumhuriyet Savcısının tehdit edilmesi hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, gözaltına alınan 8 şüphelinin 5’i tutuklanmış ve 3’ü hakkında adli kontrol kararı verilmiştir.

Bu soruşturma da çok yönlü ve titizlikle devam etmektedir."

Sonraki Haber