Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyasi hesaba asla müsaade etmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya mecralarının giderek büyük bir operasyon aygıtına dönüşmeye başladığını kaydetti. Narin Güran cinayetine de değinen Erdoğan, "Masum çocukların naaşı üzerinden milletin inanç değerleriyle, aile kurumuyla, siyasi ve ideolojik hesap görülmesine müsaade etmemeliyiz." diye konuştu.

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Bugün ülkemizde hukuk öğrenimi görmüş önemli sayıda insan, hukuk eğitimi veren önemli sayı ve çeşitlilikte Kurumlarımız fakültelerimiz var. Son 22 yılda avukat, noter, hukuk eğitimi görmüş personel ve hakim savcı sayılarında kayda değer bir artış sağladık. 2002 yılında 9 bin civarında olan hakim, savcı sayımız neredeyse 3 kata yakın bir artışla bugün 25 bine yaklaştı. Hiç şüphesiz bu sayısal büyümeye, kalitenin de eşlik edip, niceliğin, nitelikle desteklenmesi önemlidir. Bu bakımdan adaletin tecellisine, nezaret edenlerin eğitimi yetiştirilmesi ayrı ve başlı başına mühim bir meseledir.

BİLGİYE ULAŞMAK KOLAY

“Bilgiyi hikmet ve irfanla buluşturan değerlerdir. Fakat değerler ile arasında bağ kurmayı sağlayan köprü ise tecrübedir. Evet artık bilgiye erişmek çok kolay. Cep telefonu veya bilgisayardan istediğiniz bilgiye süratle ulaşabiliyoruz. Ama tecrübe ve bilgelik insanı malumat yığını arasında yolunu kaybetmekten koruyan bir rehber olma vasfını halen koruyor.

300 SAATTEN FAZLA EĞİTİM

“Hakim ve savcı yardımcılığı mekanizmasıyla biz işte bu dengeyi tutturmaya, bilgiyle tecrübeyi harmanlamaya çalışıyoruz. Yeni yetiştirme modelimizle sizlerin ve sizden sonra geleceklerin mesleğe en iyi şekilde hazırlanmasını amaçlıyoruz. Buna göre adaylıkta süre 2 yılken yardımcılıkla süreyi 3 yıla çıkardık Akademideki eğitim sürecini 7 aydan 10 aya yükselttik. Böylece yardımcıların 300 saat daha fazla eğitim almalarını sağlayacağız.

YENİLENEREK YOLA DEVAM

“Toplumdan yükselen taleplere beklentilere ve serzenişlere göre yeni adımlar atacak kendimize yeni hedefler belirleyerek yola devam edeceğiz. Şu hakikati bir an olsun aklımızdan çıkarmıyoruz. Adliyenin kapısını adaletin kapısı haline getirmek sürekli çalışmayı toplumu takip etmeyi ve reform iradesini diri tutmayı gerektirir. Hak ve adalet sancağını yere düşürmeden taşımak mücadele etmeyi kendi yenilemeyi gerektirir. Biz işte bunun derdindeyiz bunun peşindeyiz.

FATURAYI HALEN ÖDÜYORUZ

“Önce 17-25 aralık emniyet yargı girişiminde ardından 15 Temmuz ihanetinde FETÖ’cü militanların pervazlıklarını çok iyi hatırlıyoruz karar alırken hukuk ve vicdanları yerine bağlı oldukları örgüte ve vesayet odaklarına bakanların bu ülkeye verdiği zararın faturasını halen ödüyoruz. Ülkemizi ve milletimizi bir daha böyle sınamalarla karşı karşıya bırakmamakta kararlıyız. Devletimizi vesayet aparatlarından ve FETÖ artıklarından ne kadar temizlemiş olursak olalım dikkati ve ihtiyati elden bırakmadan mücadeleyi sürdüreceğiz.

SORUŞTURMAYI GÖZETMEK

“Hiçbir kuralın değerin ahlaki sınırı olmadığı sosyal medyadan giderek büyük bir operasyon algısına dönüşmeye başladı. Etkileşim odaklı yeni medya düzeninin kurbanı ne yazık ki adaletin temel ilkeleri olmuştur. Sanal alemde karşılıklı mevzi denmiş infaz mandalı her gün hedef noktasına konulacak bir şahıs bir olay ve kurum mutlaka buluyorlar. Adalet ve vicdan ölçüsünün başka hiçbir duygunun esiri olmaması için sözleri bir süreç yönteminin faydasını özellikle dikkat çekmek istiyorum. Tekrar altını çizerek söylüyorum toplumun ilgisine mazhar olan her olayda haber ve bilgi alma hakkına elbette saygı duyuyoruz. Ancak toplumun merakını gideren yayınlar yaparken yürüyen soruşturmanın selametini de korumak gözetmek herkesin mesuliyetidir.

ÇOCUKLARIN NAAŞI ÜZERİNDEN

“85 milyon olarak hepinizin yüreğini yakan son hadiselere bu zaviyelerden bakılmasını yarar görüyoruz. İnsanlık olarak toplum olarak nereye gidiyoruz? Bu sorunun çok sıklaştığını bugünlerde daha soğukkanlı olmalıyız. Bu çocukların maaşı üzerinden milletin inanç değerleri ile toplumun temeli olan aile kurumunda görülmesini müsaade etmemeliyiz.”

Sonraki Haber