Bahçeli'den yeni dönem mesajları: Milletvekilleri yemin etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salona girişini Cumhur İttifakı üyesi milletvekilleri dışında alkışlayan olmadı... TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasında yeni dönemde 'Türkiye için kenetlenelim' çağrısında bulundu.

Devlet Bahçeli, en yaşlı milletvekili olarak yeni dönemin ilk oturumunu yönetti.

28. Dönem Milletvekilleri Meclis kürsüsünde yemin etti. Törenin açılış konuşmasını yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, yeni döneme ilişkin mesajlar verdi, “Hepimizin ortak paydası Türkiye’dir. Tek yürek halinde kenetlenmeliyiz.” dedi.

ŞENTOP GÖREVİ DEVRETTİ

TBMM’de 28. Dönem Milletvekilleri yemin töreni yapıldı. MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, TBMM Geçici Başkanlığı görevini Mustafa Şentop'tan devraldı. Şentop, Başkanlık makamındaki devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, olgunlukla ve başarıyla sonuçlanan 28. Dönem parlamento seçimleri nihayetinde Meclis'in teşekkül ettiğini söyledi. Şentop, hayırlı olmasını diledi. TBMM'nin 100. kuruluş yıl dönümünün idrakinde başkanlık yaptığı için ayrıca iftihar ettiğini anlattı.

Devir teslimin ardından TBMM Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene, TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli ile milletvekilleri katıldı. Bahçeli'nin anıta çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İstiklal Marşı sırasında bazı Yeşil Sol Parti milletvekillerinin dudaklarının kıpırdamadığı görüldü.

ERDOĞAN'I BAHÇELİ KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan öğle saatlerinde 28. Dönem Milletvekili Andiçme Töreni dolayısıyla TBMM'ye geldi. Erdoğan'ı Meclis'te, Geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli ve Meclis Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, resmi törenle karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Bahçeli ile birlikte Meclis Şeref Holü'ne geçti. Şeref Holü'nde Erdoğan'ı eski Meclis Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanvekilleri Özlem Zengin ve Muhammet Emin Akbaşoğlu ile milletvekilleri karşıladı. Erdoğan, Bahçeli ve Şentop daha sonra Başkanlık Divanı'nın bulunduğu bölüme gitti. Erdoğan daha sonra yemin törenini izlemek üzere Genel Kurulda kendisi için ayrılan locaya geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da yemin törenini Genel Kurul Salonu’nda takip etti.

ALKIŞLAMADILAR

Erdoğan salona girdiğinde locada bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ayağa kalkmadığı ve alkışa eşlik etmediği görüldü. Genel Kurul salonunda Erdoğan'ı ayakta karşılayan ve alkışlayanlar sadece Cumhur İttifakı üyeleri oldu. Aynı şekilde MHP lideri Bahçeli'nin salona girişini de Cumhur İttifakı dışında ayağa kalkarak alkışlayan olmadı. 9 Temmuz 2018'deki yemin töreninde de aynı manzara yaşanmıştı.

ATATÜRK'ÜN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

TBMM'de 28. dönem yemin töreni, Meclis'in en yaşlı üyesi olan Devlet Bahçeli'nin yeminiyle başladı. Birleşimi yöneten Bahçeli, Meclis Başkanlığı koltuğuna oturarak açılış konuşması yaptı. Daha sonra yemin metnini okuyan Bahçeli, sırayla vekilleri kürsüye davet edeceğini ve ant içerken dikkat edilmesi gereken noktaları söyledi. Vekiller sıralamaya göre tek tek kürsüye çıkıp yemin etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da töreni takip etti. Bahçeli burada yaptığı konuşmasında ise özetle şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin temel harcı hiç kuşku yoktur ki Türk milletinin irade ve istiklal özlemiyle karılmıştır. Milletimizin egemenlik vesayet ve velayeti birdir, tektir; eşi, benzeri olmadığı gibi mütehakkim ve müstebit bir güce göz yumulması da söz konusu olamayacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1 Mart 1923 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 1’nci Dönem Açılış Konuşmasında aynen şöyle demişti: Millet önünde, onun hak ettiği bağımsızlığın önünde, onun layık olduğu gelişme ve yenilenme arzusu önünde, her kuvvet ancak milletin irade ve amaçlarına uymak şartıyla yaşayabilir. Milletin irade ve amaçlarına uymayanların talihi hüsrandır, çökmedir.

ORTAK PAYDAMIZ TÜRKİYE

“Bilinmelidir ki, hepimizin ortak paydası Türkiye’dir. Türk milletinin aziz varlığı, bu çatı altında görev alan siz muhterem arkadaşlarıma tevdi ve tevzi edilen vekalet vazifesi tarih huzurunda omuz omuza daha büyük işler yapmamızın istikrarlı şevkine şuur aşılamalıdır. Müstesna gücümüzün birlik, beraberlik, kardeşlik, mutabakat ve dayanışmayla tahkim edileceği kanaatimi bilhassa sizlerle paylaşmayı zaruri addediyorum. Her anının tarih olduğu biteviye devam bir hayat akışını millet lehine çevirmenin, gelecek nesillere huzurlu, güvenli, gelişmiş, mamur ve müreffeh bir Türkiye’yi emanet etmenin hedefine tek yürek halinde kenetlenmeliyiz. Buluşma potamızın da büyük Türkiye idealiyle pekişip genişlemesini hep birlikte sağlamalıyız.”

Sonraki Haber