‘Erdoğan, TFF’den kurtulmak istiyor’

Eski Ak Parti Milletvekili Metin Külünk, Türkiye'de futbolun yönetilemediğini söyledi. Riyad Krizini ardı ardına yaşanılanları hatırlatan Külünk, 'TFF, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a operasyon yapıyor. Yönetimin tamamını kastetmiyorum dedi

2011-2018 yılları arasında TBMM Milletvekilliği yapan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın bir isim olan Metin Külünk, TFF yönetimi ve futboldaki FETÖ yapılanmasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. YouTube’da yayın yapan Sansürsüz Futbol kanalında gazeteci Aydın Cingöz’ün sorularını yanıtlayan Külünk, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin arkasında gücü anlattı! Külünk, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Mehmet Büyükekşi’yi taşıyanlara bakacaksınız. Gaziantep'te çok güçlü bir lobi var. Antep lobisi Türkiye’de konuşulmayan bir lobidir. Ancak futboldaki etkisi çoktur. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu isimleri kimler götürüyor. Kimler gidip kefil oluyor. Bu isimler arz edilirken bütün bilgiler çok açık bir şekilde takdim ediliyor mu bu sorunun da sorulması lazım. Sayın Büyükekşi’yi Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanlığı döneminde tanıyorum. Akabinde de THY yönetim kurulu üyesi olduğu dönemi biliyorum. Bir anda ben de şaşırdım Mehmet Büyükekşi'nin futbolla bu kadar iç içe olduğunu bilmiyordum.’’ dedi.

Metin Külünk

RİYAD KRİZİNDE FEDERASYON GÖZ ARDI EDİLEMEZ

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Riyad’da oynanması planlanan ancak iptal olan TFF Süper Kupa maçıyla ilgili konuşan Külünk, şu ifadeleri kullandı: “Fenerbahçe ile Galatasaray kendi kafalarına göre Riyad’a gidip maç yapacağız diyemezler. Dolayısıyla futbol federasyonunun sorumluluğunu göz ardı ederek Riyad krizi anlaşılamaz. Bir anda sokakla, sayın Cumhurbaşkanımız karşı karşıya bırakıldı. Bunu en iyi FETÖ bilir. Bu bir Gladyo taktiğidir. Kendisi hiç gözükmez ama öyle krizler ortaya çıkmasına sebep olur krizin bütün faturasını hedeflediği yapının ya da ismin önüne bırakır. Bir tanesi de Riyad krizidir. Bir anda Türkiye’de laik-anti laik hattında fay hatları harekete geçti.

Türkiye’nin küresel politikaları etkilenmiştir. Bakın İsrail kan dökmeye, soykırıma devam ediyor. Tüm dünyada sokaklarda müthiş bir isyan var öfke var İsrail’e karşı. Eş zamanlı İsrail’i rahatlatmak için Amerika Birleşik Devletleri, Suriye'nin kuzeyinde bir PKK terör devleti kurmak istiyor. Zamanlamaya dikkat ediyor musunuz? Türkiye, tüm diplomatik yöntemleri kullanarak İsrail’in bu katliamlarını durdurması için mücadele ediyor. Bu denklemden bağımsız düşünemeyiz Riyad krizini. Riyad krizi küresel bir krizdir. Türkiye’ye çekilmiş en stratejik operasyonlardan bir tanesidir. Türkiye’yi ciddi bir krize sokan bu TFF yönetimi toptan görevden alınmalıydı.’’

FUTBOL YÖNETİLEMİYOR

Külünk, “TFF, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a operasyon yapıyor. Tabii federasyon yönetiminin tamamını kastetmiyorum. İçin de tanıdığım insanlar da var ama futbolu yönetemediklerini söylemek zorundayım. Riyad krizinin faturası kimin önüne konuldu, Trabzonspor-Fenerbahçe maçının faturası kimin önüne konuldu, Tayyip Erdoğan’ın. Ama şunu biliyorum ki sayın Erdoğan'ın futbolun bu yönetilemeyen fotoğrafından kurtulmak istediğinden eminim.’’ dedi.

Sonraki Haber