'Cumhurbaşkanlığına aday olacağız' demişti! Özel'den Yavaş'a adaylık yanıtı

Mansur Yavaş'ın 'Cumhurbaşkanlığına da aday olacağız ve mutlaka kazanacağız' açıklamalarına CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den yanıt geldi. Özel, 'Partinin kararına saygılı olacak olması kendisinden beklenen yaklaşımdır. Bence son derece kuvvetli bir cümle' ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanlığına yeşil ışık yaktı. Yavaş, katıldığı bir etkinlikte "Ülkede şu anda böyle bir gündem yok. Ama partim aday gösterirse her yerde söylüyorum, elbette cumhurbaşkanlığına da aday olacağız ve mutlaka kazanacağız" dedi.

YAVAŞ'A ÖZEL'DEN YANIT

Yavaş'ın "adaylık" çıkışına CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den yanıt geldi. "Partinin kararına saygılı olacak olması kendisinden beklenen yaklaşımdır. Bence son derece kuvvetli bir cümle" diyen Özel şu ifadeleri kullandı:

Mansur Bey'in cümlesini ikiye ayırıyorum bir tanesi 'Mutlaka kazanacağız' diğeri 'Partim aday gösterirse.' Bu parti disiplinini vurgulaması açısından önemli bir cümle. Çünkü 'Bir de CHP'de birden fazla aday olur mu?' tartışmalarının önünü kesen mevzu. Partinin kararına saygılı olacak olması kendisinden beklenen bir yaklaşımdır.

'SON DERECE KUVVETLİ BİR CÜMLE'

'Mutlaka kazanacağız' derken bahsettiği parti de CHP'dir. Bence son derece kuvvetli bir cümle. Bunun dışında CHP artık aday tartışmalarını bir tarafa bırakıyor. Kazanma konusunda mutabakatımız var. Parti adayını belirleyecek, onun dışında bir aday söz konusu değil. O adayın etrafında tüm parti kenetlenecek ve seçimi kazanacağız.

Sonraki Haber