Cumhuriyetin 100. yılı Stockholm’de yürüyüşle kutlanacak

İsveç'in başkenti Stockholm'de 29 Ekim'de ilk kez bir 'Cumhuriyet Yürüyüşü' yapılacak. İsveç Türk Kadınlar Federasyonu’nun önderlik ettiği eyleme katılımın yoğun olması bekleniyor

Stockholm’de bu yıl ilk kez Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir yürüyüş düzenlenecek. Türk Kadınlar Federasyonu’nun öncülüğünde yapılan çalışmaya Umut Vakfı ile İsveç Türk Düşünce ve Kültür Derneği de katılmakta. Polis yetkililerinden alınan izinle 29 Ekim Pazar günü saat 13:00’te Stockholm’ün merkezinde Kungsträdgården’de yapılacak toplantının ardından başlayacak yürüyüş, T.C Büyükelçiliği önünde son bulacak. Yürüyüşe İstiklal Marşı, Zafer Marşı, 10.Yıl Marşı, İzmir Marşı ve Gençlik Marşını çalacak olan Stockholm Gençlik Bandosu eşlik edecek. İsveç ve Türk bayraklarıyla, balonlarla bir şenlik havasında düzenlenecek olan yürüyüşe katılımın yüksek olması bekleniyor.

İSVEÇ’TE İLK YÜRÜYÜŞ OLACAK

Türk Kadınlar Federasyonu (TKF) Başkanı Tülin Uygur, Cumhuriyetin 100. yılını ilk kez yapılacak bir yürüyüşle kutlayacak olmaktan büyük bir heyecan duyduklarını vurgularken, Umut Vakfı ile İsveç Türk Düşünce ve Kültür Derneği’nin bu önemli etkinlikte TKF ile birlikte olmasından duydukları memnuniyeti belirtti. Türk sivil toplum kuruluşlarının öncelikle milli bayramların kutlanmasında işbirliği yaparak daha güçlü bir şekilde kitlelere ulaşabileceklerini ve bunun İsveç’teki Türk toplumunun varlığı ve geleceği açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

Sonraki Haber