Daha çok kooperatif ürünü için imzayı attı

ŞOK Marketler, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri 2019 yılında yaptıkları işbirliğini kapsamını genişletme kararı aldı.

Yapılan açıklamada bugüne kadar 120 milyon TL'yi aşan hamce ulaşan işbirliği kapsamında imzalanan ek protokolle kooperatife üye çiftçilerden alınan ürün çeşit ve miktarlarında artışa gidildi. ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, yaptığı açıklaamda bu stratejik işbirliğiyle çiftçileri ve yerli üretimi desteklemeye devam edeceklerini belirterek şunları söyledi: “2019 yılında başlattığımız ‘Tarladan Sofraya Doğru Tarım’ projesiyle yerli üretimi; Bursa’dan Antalya’ya, Tokat’tan Adana’ya kadar birçok ilde yüzlerce çiftçiyi destekliyoruz. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleriyle yaptığımız işbirliği sayesinde çiftçiler ürünlerini satma kaygısı taşımadan üretim yapıp emeklerinin karşılığını tam ve zamanında alıyor. Sağlıklı tohum seçiminden başlayarak hasada kadar tüm süreçleri denetleyerek müşterilerimizin kendilerine yakın ŞOK Marketler mağazalarında daima taze, kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlere ulaşabilmelerini sağlıyoruz. Çiftçilere destek olurken, müşterilerimize de en kaliteli ve uygun fiyatlı ürünleri kesintisiz bir şekilde sunmaya devam ediyor, alım güçlerine katkıda bulunuyoruz” dedi.

'TÜFE'NİN ALTINDAYIZ' DEDİ

Çiftçinin emeğinin karşılığını zamanında ödeyip ürününü satma garantisi sağlarken, tüketicilerimize de kalitesinden emin olduğumuz ürünleri en uygun fiyatlarla ulaştırıyoruz” ifadelerini kullanan Demirel, yağ, süt, yumurta gibi belli başlı ürünlerin ŞOK Marketler’deki satış fiyatlarını örnek gösterdi. Demirel, “ŞOK Marketler’in enflasyonu her zaman Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) altında oldu. Şu anda da taze sebze ve meyve, yumurta, süt ve ayçiçek yağı gibi ürünleri piyasadaki en uygun fiyatlarla müşterilerimize sunmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BU YIL 3.7 MİLYARLIK ALIM YAPACAK

17 bölge birliği, bin 622 kooperatif, 17 şirket ve tam 850 bin ortağı ile ülkemizin en büyük çiftçi yapılanması olan Tarım Kredi Kooperatifleri'nin Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz da, “Alımı yapılan ürünlerin çeşitliliğini ve miktarlarını artırmaya devam edeceğiz. Ürün değerlendirme faaliyetleri kapsamında 2020 yılı için 2.5 milyar TL bedelle 1 milyon 600 bin ton ürün alımı hedefi belirlemiştik. Bu hedefe ulaştık. Ürünlerin 1 milyar TL’lik kısmının alımını da sözleşmeli üretim modeli kapsamında gerçekleştirdik. 2021 yılı için ise toplam 3.7 milyar TL bedelle ürün alımı hedeflerken bunun 1.5 milyar TL’lik kısmını sözleşmeli üretim modeliyle almayı planlamaktayız.”

Sonraki Haber