Damakları taçlandıran yöresel lezzet! Çanakkale'nin yumurtalı tiken yemeği...
Yöresel lezzetleri sevenlerden misiniz? Cevabınız "Evet!" ise tadına doyamayacağınız bu yemeğe bayılacağınıza eminiz. Çanakkale'nin yöresel lezzetleri arasında bulunan yumurtalı tiken yemeğinin seveni çok. Siz de evinizde bu yöresel lezzeti denemek istiyorsanız tarifi okumaya başlayabilirsiniz.
Çanakkale'nin dağlarında bolca bulunan tiken otu, şifalı ve kendiliğinden yetişen bitkilerden biri. Tadına bakanları lezzetiyle kendisine hayran bırakan bu yemeği denemeye ne dersiniz? Yumurtalı tiken yemeğinin nasıl hazırlayacağınızı bilmiyorsanız vereceğimiz tariften destek alabilirsiniz. Tarif sayesinde kolayca yemeğinizi hazırlayabilir ve misafirlerinize lezzetli bir yemek sunabilirsiniz. İşte o tarif!
DAMAKLARI TAÇLANDIRAN YÖRESEL LEZZET! ÇANAKKALE'NİN YUMURTALI TİKEN YEMEĞİ...
Yumurtalı tiken yemeğini kimler tüketebilir?
Çanakkale'de sıklıkla tüketilen ve yöresel lezzetler arasında bulunan bu yemeğin ünü il sınırlarını aştı. Tam bir vitamin deposu oluşuyla vücuda fayda sağlayan tarifler arasında bulunan bu lezzeti 7'den 70'e herkes rahatlıkla tüketebilir. Yapımı oldukça basit olan yemeği bir kez denedikten sonra bağımlısı olabilirsiniz. "Peki, nasıl hazırlayacağım?" diye soruyorsanız tarifin detaylarına geçebiliriz.
Yumurtalı tiken yemeği tarifi
Lezzetiyle damakları taçlandıran yöresel yemek, Çanakkale'de yıllardan beri süregelen geleneksel yemekler arasında bulunur. Yöresel lezzetleri deneyimlemeyi seviyor ve otlara mutfağınızda yer veriyorsanız bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.
Malzemeler
- 1 kilogram tiken otu
- 2 adet orta boy soğan
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
- 3 su bardağı su
- Damak zevkine göre tuz
Hazırlanışı
- Taze alınan tiken otunu yıkayın ve güzelce ayıklayın.
- Ayıkladığınız tiken otunu ince ince doğrayın.
- Bir tencerede içine tuz eklenmiş 2 litre suyu kaynatın.
- Kaynayan suyun içerisine ince ince doğradığınız tiken otlarını ilave edin ve on dakika boyunca haşlayın.
- Haşladığınız otu süzerek ayrı bir kaba alın.
- Başka bir tencerede ayçiçeği yağı ve ince doğranan soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Kavrulan soğanların üzerine salçayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.
- Yaklaşık 3 dakika boyunca salçayla birlikte kavurduktan sonra yumurtaları kırın.
- Süzülen tiken otunu da ilave edin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Bir süre karıştırdıktan sonra 3 su bardağı suyu ekleyerek kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.
- Pişen tiken otunuzu istediğiniz bir kaba alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!