DEİK'ten Cezayir için uzun vadeli vize talebi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türkiye ve Cezayir iş dünyasını daha fazla ticaret hedefiyle İstanbul’da bir araya getirdi.

Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, DEİK Başkanı Nail Olpak, Cezayir Ticaret ve Sanayi Odası (CACI) Başkanı Tayeb Chebab, DEİK/Türkiye-Cezayir İş Konseyi Başkanı Mesut Toprak, Cezayir-Türkiye İş Konseyi Başkanı Djellal Serandi ve iş insanlarının katılımıyla yapılan Türkiye-Cezayir İş ve Yatırım Forumu’nda, DEİK’in ev sahipliğinde düzenlenen ikili iş görüşmelerinde karşılıklı ticaret ve yatırım fırsatları ele alındı.

HEDEF 10 MİLYAR DOLAR

Cezayir'in, ekonomisini çeşitlendirmek ve özel sektörünü güçlendirmek istediğini bildiklerini vurgulayan DEİK Başkanı Nail Olpak, “Bu noktada, hem Cezayir’deki yatırımlarımızın artırılması hem de Cezayirli şirketlerin ülkemize yatırımları önemli. Önümüzde de geçen yılı gayet başarılı şekilde kapatmamızın haricinde 10 milyar dolarlık bir ikili ticaret hacmi hedefi var. Bunu da gerçekleştirmek şu an bu salonda bulunan iş dünyamıza düşüyor. Bu süreçte önümüzü açacağını düşündüğüm üç önemli hususu paylaşmak istiyorum. Türk iş insanlarına uzun süreli vize alımının kolaylaştırılması çok önemli bir husus. Bankacılık alanında, iki ülke bankalarının iş birliğinin teşvik edilmesi de iş dünyasının önünü daha fazla açacaktır. Bir hususu da ilave etmek isterim.” dedi.  

Sonraki Haber