Delphi Forumu'nda gündem Türkiye: Tarafınızı net olarak seçin!

Brüksel'de Delphi Ekonomik Forumu kapsamında düzenlenen 2. Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Avrupa Konferansı'nda gündem yine Türkiye oldu.  Burada konuşan Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, Türkiye'yi hedef alan açıklamalar yaptı.

Türkiye'nin Avrupa Birliği, NATO ve bunların sözde değerleri ile Rusya, İran, Hamas ve Hizbullah arasında bir seçim yapmak zorunda olduğunu ileri süren Schinas, şu ifadeleri kullandı:

“Geçen cumartesi günü hepimiz Hamas tarafından İsrail Devleti'ne ve masum insanlara karşı başlatılan çok cepheli şiddetli bir terör saldırısının şok edici haberleriyle uyandık. İlk andan itibaren 27 Avrupa Birliği üyesi ülke, oybirliğiyle İsrail'in kendini savunma hakkını tanıdı, terör saldırısını kınadı ve terörün hiçbir haklı gerekçesi olamayacağını yüksek sesle dile getirdi. Türkiye de tarihin hangi tarafında yer almak istediğini seçmelidir: Bizimle mi, yani Avrupa Birliği, NATO, değerlerimiz, Batı ahlakı ile mi birlikte olacak yoksa Moskova, Tahran, Hamas ve Hizbullah'ın yanında mı duracak? Bunun cevabın net olması gerekir.”

AB ÜYELİĞİ VERİLMEYECEK

Ayrıca Ankara'nın Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılmamasını da eleştiren Schnias, sözlerini şöyle tamamladı: “AB'ye aday ülkeler demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğüne mutlak saygı göstermeli. Bu koşullara en katı şekilde uyulmadan hiçbir üyelik verilmeyecektir. Demokratik yollarla seçilmiş Himare Belediye Başkanı örneğinde olduğu gibi herhangi bir geri adım, herhangi bir gizleme ya da herhangi bir şüphe, Avrupa Birliği üyesi olma yolundaki ilerlemeyi baltalayabilir.”

Sonraki Haber