DEM hala açılım bekliyor

TUSAŞ'a yapılan terör saldırısına Türkiye peş peşe operasyonlarla yanıt verdi. DEM ise hala Devlet Bahçeli’nin dile getirdiği açılımı gündemde tutmaya çalışıyor. DEM'in açıkladığı Parti Meclisi sonuç bildirgesinde talep tecridin kaldırılması ve açılımdı.

DEM Parti 21-22 Ekim tarihlerinde Ankara’da düzenlediği Parti Meclisi toplantısının sonuç bildirgesini açıkladı.

Sonuç bildirgesinde, TBMM Genel Kurulu’nda DEM Partili milletvekillerinin elini sıkması ve Öcalan'a çağrıların ardından vites yükseltip "Öcalan gelsin Meclis'te konuşsun" çağrısı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına değinildi.

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın tecridinin kaldırılması ve yeni açılım sürecinin başlaması talebi yer aldı. Öcalan'ın tecridinin kaldırılmasının açılım sürecinin ilk adımı olacağı belirtilerek PKK elebaşı Öcalan'ın, "Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim" dediği hatırlatıldı.

Bildirgede, "Barışın ve çözümün sahici bir seçenek haline gelebilmesi için ilk ve en önemli adımlardan biri, Sayın Abdullah Öcalan’a yönelik bir özel savaş hukuku pratiği olan tecridin kaldırılmasıdır. 43 ay sonra mutlak iletişimsizliğin kırılarak Öcalan’la yapılan son görüşme önemli ve olumlu olmakla birlikte tecrit devam etmektedir. Fiziki özgürlüğü öncelikli olmak üzere sağlık, güvenlik ve özgür çalışma koşullarının sağlanması bu belirleyici misyonunu yerine getirebilmesi ve toplumsal barışa gidecek yolun açılabilmesi için hayati önemdedir. Müzakere ve diyalog zemini ancak özgür ve eşit koşullar altında kurulursa sahici, kalıcı ve kapsayıcı olabilecektir." ifadeleri kullanıldı.

Bildirgede ayrıca, "Halkı bilgilendirmek, barışın gerekliliğini anlatmak ve demokratik bir cumhuriyet için mücadelenin zorunlu olduğunu göstermek öncelikli hedeflerimiz arasındadır." diyerek açılım sürecinin yeniden başlaması talep edildi.

Sonraki Haber