‘DEM ile hemen el sıkışın, dünya neymiş görelim!’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP ile ipleri tamamen kopardı. Akşener, CHP için 'şımardılar' ifadesini kullandı. CHP’nin DEM Parti ile işbirliği yapmasını, yerel seçimler üzerinden tehdit etti.

CHP’ye “DEM ile el sıkışın hemen!” diyerek İYİ Parti seçmenin CHP’ye oy vermeyeceğini söyledi.

BİLDİRİ SAVAŞI PKK’YI MUTLU ETTİ

Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Pençe Kilit Harekatı bölgesinde 9 şehit verilmesinin ardından başlayan bildiri tartışmalarına ilişkin konuşan Akşener, CHP’ye yüklendi: "Biz Meclis'in ortak bir beyanat ortak bir bildiri imzalamasını teklif ettik. Ve Saadet Partisi, İYİ Parti, MHP ve AK Parti bizim teklifimize evet diyerek imza attılar. Anlayamadığım bir biçimde çok da ayıpladığım bir biçimde bir bildiri savaşı çıktı. PKK'lılar herhalde çok mutlu olmuştur. PKK'lılar herhalde bu birbirine düşen Gazi Meclis'in mensuplarına çok gülmüşlerdir. AK Parti'ye gıcık olmak onun yaptığı işleri eleştirmek onu sandıkta yenmek bu iddia ile ortaya çıkmak elbette bizim hakkımız ama şehit ailelerinin karşısında bu milletin temsilcileri olarak bizler kaya gibi durmak zorundayız o PKK’lı şerefsizlere karşı.

ŞIMARDILAR

“Şımardıkça şımardılar hadsizleştikçe hadsizleştiler. Şimdi yine şehitlerimiz oldu. Ben aradım bu rutin. Aradım. Benzer bir Meclis bildirisini, DEM'in imzalamasını beklemiyoruz ama buradan da bir cingar çıktı. Dün bir toplantı oldu o toplantıda bu 3 siyasi parti imza atacak diğer siyasi partiler imza atmayacak bu parçalı görüntüden vazgeçildi, burası çok enteresan Numan Kurtulmuş'un imzasıyla ortak tezkere Meclis'e sunuldu, ilginç bir biçimde ayrı bir bildiri yayımlayanların hepsi bu tezkereyi destekledi. Soru şu; karın ağrısı İYİ Parti miydi?”

EL SIKIŞIN KARDEŞİM!

Akşener, CHP ile DEM Parti arasında süren ittifak görüşmelerine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu: "Bizim hür ve müstakil olmamız bazı şeyleri açığa çıkardı. Hani her konuda biz suçluyduk. El sıkışın kardeşim, dürüst, açık bir şekilde DEM'le el sıkışın. Sizin elinizi tutan mı var? Hemen el sıkışın, hemen bütün her yeri alın. Bizim seçmenimiz de mademki cebinizde duruyor, bu da millete büyük bir hakarettir, hadi bakalım el sıkışın her yeri alın. Görelim bakalım neymiş dünya.”

Sonraki Haber