DEM ittifakının üstünden atladı

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Urla ilçesinde yurttaşlarla buluştu.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP'ye yöneltilen 'İzmir garanti, çantada keklik' eleştirilerine "İzmir gerçekten, Cumhuriyetçilerin, Atatürkçülerin, vatanseverlerin, bu ülkenin kıymetini bilenlerin şehri. Buradan kimse halka, devlete, cumhuriyete zarar verecek karar beklemesin" yanıtını verdi.

CHP’nin DEM Parti ile yaptığı ittifakların üzerinden atladı. Tugay, "Böyle değil arkadaşlar. İzmir gerçekten, Cumhuriyetçilerin, Atatürkçülerin, vatanseverlerin, bu ülkenin kıymetini bilenlerin, zamanında bu ülke için burada ilk kurşunu atıp düşmanı buradan düşmanı denize dökenlerin şehri. Buradan kimse halka, devlete, cumhuriyete zarar verecek karar beklemesin. İşin doğrusu bu.

CHP bu anlayışa sahip olduğu için insanlar destekliyor. Başka partide de siyaset yapabilirdim. Kimse beni zorla CHP'ye üye yapmadı. Bu şehrin bütün insanları, buna inanarak yetiştik. Mesele bu. Yoksa böyle falanca tüccar gelip de Cumhuriyet Halk Partisi'nde kendi kişisel kazancını artırmak için ya da kariyer yapmak için bu partide siyaset yapmıyor" açıklamalarında bulundu.

‘BİR KULAK ÇEKİN’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçim çalışmaları kapsamında, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Cengiz Topel Yıldırım ve Yenimahalle Belediye Başkan adayı Sevin Çağlayan ile Yenimahalle'de esnafı ziyaret etti. İvedik Caddesi'ndeki dükkanları dolaşan Akşener, bir kuruyemişçiyle yaptığı sohbette şu ifadeleri kullandı: "Ben 3 sene boyunca sizi öğrenmek amacıyla Türkiye'yi dolaştım, bu dükkanların içinde sadece sizi dinledim. Hiçbir partiyi, kendi partimi övmedim, başkalarını yermedim ama dedim ki seçim zamanı geleceğim oyunuzu isteyeceğim. Şimdi geldik. Oy istemeye geldik. Yani bir kulak çekin." Rekabetin ortadan kalktığı yerde herkesin kaybettiğini söyleyen Akşener, "Benim şahsi bir talebim yok. Sizin için bir talebim var. 'Yan gel Osman'lıktan kalksın bütün siyasetçiler. Emrinizde olsunlar. Bütün mesele bu." diye konuştu.

Sonraki Haber