DEM Parti’de hayal kırıklığı: Söz bir kere söylendi…

TUSAŞ’a PKK’nın düzenlediği terör saldırısının ardından açılım gündemi arka plana atıldı. DEM Parti telaşlı. Sözcü Ayşegül Doğan ‘Söz söylendi bir kere, artık bu sözü hayata geçirme zamanı’ dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terör elebaşı Abdullah Öcalan çağrısını örgütün siyasi ayağı DEM Parti sevinçle karşıladı. Ancak PKK/PYD’nin dünkü terör saldırısı açılım gündemini geri plana itti. Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT, PKK’ya Suriye ve Irak’ta ağır operasyonlar düzenledi.

DEM PARTİ'DEN ÖCALAN AÇIKLAMASI

DEM Parti’den bugün ‘geri adım atmama’ çağrısı geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada “Demokratik siyaset hazır, sayın Öcalan da hazır? Sıra bu çağrıyı yapanlar ve bu çağrıyı destekleyenlerde. Söz söylendi bir kere, artık bu sözü hayata geçirme zamanı" dedi.

Bahçeli’nin Öcalan çağrısıyla ilgili konuşan Doğan şunları söyledi

"Neden sayın Öcalan? Çünkü ömrünü Kürt meselesinin demokratik çözümüne adamış birisinden bahsediyoruz. 25 yıldır bir ada hapishanesinde tutuluyor ve 45 aydır ağır tecrit koşulları altında. Kürt sorununun çözümü için esas muhatap olduğu gibi, ülkenin ağır sorunlarının çözümlerine, ateş çemberine alınan Ortadoğu'nun barışına da ciddi katkıları olacak bir aktörden bahsediyoruz.”

'TARTIŞMALARA KATILACAK KOŞULLAR SAĞLANMALI'

Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Günlerdir kendisine çağrılar yapılıyor. Bu çağrıların doğrudan muhatabı sayın Öcalan. Bu çağrıları izliyor mu, takip edebiliyor mu, çağrılara ilişkin ne düşünüyor, bu çağrılara nasıl bir karşılık vermek ister, hangi koşullarda karşılık vermek ister? Bu soruların yanıtlarını nasıl sizler bilmiyorsanız, bizler de DEM Parti olarak bilmiyoruz. Çünkü niye? Çağrının ve çağrıların asıl muhatabı olan kişi tecritte. Bunu artık ortadan kaldırmak gerekiyor. Bu tartışmalara katılacak koşulların sağlanması gerekiyor.”

'SIRA ÇAĞRIYI YAPANLARDA'

DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan'ın, Abdullah Öcalan ile görüşmesinden bahseden Doğan, Abdullah Öcalan'ın "Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim" dediğini aktardı.

DEM Parti sözcüsü şöyle devam etti: “Üç cümle gibi görünen bu mesaj, kendi içinde pek çok mesajı barındırıyor. Birincisi tecridin devam ettiğini kendi beyan ediyor. İkincisi, koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik gücü olduğunu söylüyor. Yani İmralı hazır, sayın Öcalan hazır. Peki devlet hazır mı? Demokratik siyaset hazır, sayın Öcalan da hazır? Sıra bu çağrıyı yapanlar ve bu çağrıyı destekleyenlerde. Söz söylendi bir kere, artık bu sözü hayata geçirme zamanı."

‘MANİDAR BULUYORUZ’

Doğan, TUSAŞ’taki terör saldırısıyla ilgili de "Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde meydana gelen saldırıyı kınıyoruz. Türkiye toplumunun çözümü konuştuğu ve diyalog ihtimalinin belirdiği bu günlerde böylesi bir saldırının olmasını manidar buluyoruz." dedi.

Sonraki Haber