Demiryolu Çalışanları Sendikası: Grev çağrımız devam ediyor

Almanya'da Demiryolu Çalışanları Sendikası'nın (EVG) yüksek enflasyona karşı işverenleri daha iyi ücrete zorlamak amacıyla 14-16 Mayıs tarihleri için planladığı demiryolu çalışanlarının 50 saatlik iş bırakma eylemi iptal edildi.

Alman kamu demiryolu şirketi Deutsche Bahn (DB) açıklama yaptı. Açıklamada, DB ve EVG'nin Frankfurt İş Mahkemesi'nde uzlaşmaya vardığı belirtildi.

EVG'den yapılan açıklamada ise grev çağrısının bazı diğer demir yolu şirketleri için hala geçerli olduğu, şimdilik sadece DB ile iş bırakma eyleminin iptal edildiği aktarıldı.

DB, söz konusu uyarı grevini önlemek amacıyla, iş bırakma eyleminin orantısız ve müşterilere ve üçüncü taraflara zarar verdiği gerekçesiyle Frankfurt İş Mahkemesi'ne acil başvuruda bulunmuştu.

HAVALİMANI ÇALIŞANLARI İŞVERENLE ANLAŞTI

Öte yandan, Almanya'da Federal Havacılık Güvenliği Şirketleri Birliği (BDLS) ile sendikalar arasında havalimanlarındaki güvenlik görevlilerinin ücret artışı görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Sendikalar ile BDLS arasındaki anlaşma kapsamında, güvenlik görevlileri için gece vardiyaları, pazar günleri ve resmi tatil günlerindeki ek ödemelere zam yapılacak. Ayrıca, yöneticiler için de seviyelerine göre yeni ek ödenekler oluşturulacak.

Avrupa'nın en büyük ekonomisindeki 4 havalimanında güvenlik personelinin 20-21 Nisan'daki 48 saatlik uyarı grevi, uçak seferlerinin büyük bölümünü durma noktasına getirmiş, uçuşların iptal edilmesinden yaklaşık 100 binden fazla yolcu etkilenmişti.

Sonraki Haber