Denizi geçti derede boğuldu

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, son haftalarda büyük bir düşüş içerisinde. Ligin 30’uncu haftasının açılış müsabakasında önceki akşam Fatih Karagümrük’e 3-0 yenilen sarı-kırmızılılar, beklenmeyen bir mağlubiyet daha yaşadı. Kayseri ekibi, 30’uncu haftanın ardından 38 puanda kaldı.

ZORLU FİKSTÜRÜ ATLATTI AMA…

Teknik direktör Hikmet Karaman idaresindeki Kayserispor, şubat ayında olağanüstü bir form grafiği yakaladı ve aldığı başarılı sonuçlarla adından söz ettirdi. Söz konusu süreçte, ligde sahasında Hatayspor ve Giresunspor’u mağlup eden sarı-kırmızılı ekip, deplasmanda ise Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı.
Bu dönemde Ziraat Türkiye Kupası’nda da oldukça zorlu bir fikstürden geçen Kayserispor, önce Fenerbahçe’yi ardından da Beşiktaş’ı kupanın dışına iterek büyük bir sürprize imza attı. Yarı finale yükselen sarı-kırmızılı futbol takımı, bu turda Trabzonspor’la oynamaya hak kazandı.

PEŞ PEŞE MAĞLUBİYETLER

Her iki kulvarda aldığı galibiyetlerle taraftarlarını sevince boğan Kayseri ekibi, şubat ayının son günlerinden itibaren düşüşe geçti. Hikmet Karaman’ın öğrencileri, Süper Lig’de çıktığı son 4 maçta da puan alamadı. Bu dönemde ligde üst sıralara tırmanma şansını tepen Kayserispor, küme düşme endişesini tümüyle yok etme imkanını da kullanamamış oldu.
Sarı-kırmızılılar, sırasıyla Trabzonspor (3-2), Alanyaspor (1-2), Konyaspor (2-3) ve Karagümrük’e (3-0) yenildi. Oyuncularındaki düşüşü değerlendiren Hikmet Karaman, Karagümrük maçından sonra yaptığı açıklamada, “Mağlubiyet bizim için iyi olmadı. Bir an önce kendimizi sağlama almak istiyoruz. Bunun altından kalkacak gücümüz var. Oyuncularımızla konuştuk. Evimizdeki ilk maçı kazanarak seri galibiyetlerle ligde iyi bir konum edinmek istiyoruz. Milli maç arasını iyi değerlendirip puanlar almamız gerekir.” şeklinde konuştu.
Kayserispor, Süper Lig’in 31’inci haftasında Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı’nda Fenerbahçe’yi konuk edecek.

Sonraki Haber