Denizli'de ne yenir, ne içilir? Denizli'nin en meşhur yemekleri...
Denizli'nin tarihi ve kültürü kadar zengin bir mutfağa da sahiptir. Denizli'de ne yenir, ne içilir? Denizli'nin en meşhur yemekleri...
Denizli şehri, Ege Bölgesi’nin en popüler turizm noktalarından bir tanesidir. Her sene yerli ve yabancı on binlerce turistin uğrak noktası haline gelen Denizli’de ziyaretçiler, pek çok doğal, tarihi ve turistik yerde keyifli bir gün geçirebilir.
Denizli'de geleneksel yemek türleri ve beslenme alışkanlıkları sürmektedir. Kedi börülcesi çorbası,Mercimek çorbası,Domates çorbası, kuru börülce çorbası, Tarhana çorbası, ovmaç çorbası gibi yöreye özgü çorba türleridir. Et yemeklerinin başlıcaları tas kapaması, kumbar dolması, sirkeli et, nohutlu et, Tandır,kol dolması, ciğer sarma, saçta işkembedir.
DENİZLİ'DE NE YENİR, NE İÇİLİR? DENİZLİ'NİN EN MEŞHUR YEMEKLERİ...
1) TARHANA ÇORBASI
2) ARABAŞI ÇORBASI
Hem Antalya, hem de Denizli mutfağıyla özdeşleşen arabaşı çorbası, tavuk göğsü ve hamur bazlı bir çorbadır. Kışın bağışıklığı güçlendirmek amacıyla tüketilir.
3) PİLAVLI PATLICAN KAPAMA
4) YOĞURTLU KÖFTE
Koyun eti ile hazırlanan bu köfte, kızartma usulüyle pişirilir. Servis edilmeden önce üzerinde yoğurtlu sos gezdirilir.
5) YAN BÖREĞİ
İç harcı kıyma ile doldurulan yen böreği, Denizli'nin meşhur tariflerinden biridir. İsteğe göre hamura üçgen şekli verilir veya gül şeklinde sarılarak sunulur.
6) İNGE TATLISI
7) NOHUTLU DENİZLİ BÖREĞİ
İç harcı nohut ile doldurulan bu börek, kahvaltılarda ve çay saatlerinde sunulabilir. Piştikten sonra dilimlenir ve ılımaya bırakılır.