Deprem uzmanı o bölgeye dikkat çekti! 'Yüksek riskli'

Deprem uzmanı Şener Üşümezsoy, geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 3.8 ve 5.0 büyüklüğündeki depremlerin ardından çapırıcı değerlendirmelerde bulundu. Üşümezsoy'un açıklaması dikkat çekti. İşte uzman ismin halka uyarıda bulunduğu açıklamasından ayrıntılar...

Deprem Uzmanı Şener Üşümezsoy, Pazarcık depremi sonrası açıklamada bulundu. Kamu Son Haber’in haberine göre, Üşümezsoy, “Amik Ovası'nın doğu kenarına giden güney kesimi kırılmamış ve stres kalmıştır. Depremin bu boyutuna dikkat çekilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

6 ŞUBAT'TAKİ FAY ÜZERİNDE MEYDANA GELDİ

Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7 Eylül tarihinde saat 09.02’de 3.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Deprem sonrasında AFAD tarafından herhangi bir olumsuz durumun olmadığı belirtilmişti.

6 Şubat’ta olan ilk depremin odağının olduğu fay üzerinde meydana gelen depreme ilişkin, uzman isim Şener Üşümezsoy, yeni açıklamalara imza attı. Üşümezsoy, Gaziantep (Narlı) fay kuşağında depremin olduğunu söyledi.

'STRES KALMIŞTIR'

Şener Üşümezsoy Amik Ovası’nı işaret ederek ‘stres kalmıştır’ dedi ve şu ifadeleri kullandı:

“Türkoğlu’ndan Kırıkhan’a giden, Amanos’un doğu kenarına ilerleyen fay, Kıbrıs’tan gelerek, Samandağ (Antakya)’dan kuzeye ulaşan sistemin bir parçasıdır. Kırılmayan fay, ne Doğu Anadolu fayı ne de Ölüdeniz fayıdır. Bu fay Kıbrıs’ın güneyinden gelen ve Amanos dağlarını çevreleyen fay hattıdır. Bu analizde dikkat etmemiz gereken nokta, Gaziantep fayının kuzey ucunun kırılmasına karşılık, Amik ovasının doğu kenarına giden, güney kesimi kırılmamış ve stres kalmıştır. Depremin bu boyutuna dikkat çekilmesi gerekiyor."

Kırmızı çizgiler: Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi’nin çizdiği plaka sınırı Amanos fayı ve Doğu Anadolu fayını gösteriyor.

Hemen yanında mavi ve kırmız çizgi ile gösterdiğimiz 6 Şubat’ta kırılan faylar görülmektedir.

Sonraki Haber