Depremin merkezi Elbistan'da kaybolan belediye aranıyor

Belediye, depremzedelere barınaklar kurmaya çalışırken, kendisine bina bulmaktan mahrum bırakıldı.

Elbistan Belediyesi depremde bu hale geldi.

Depremler sonrası, kamu kurumları ve yöneticilerinden, güvenlik ve stratejik konumu olan kamu kuruluşları ile tümüyle hizmet odaklı olması gereken Belediye birimlerinin 24 saat açık ve çalışır durumda olmaları ve bunlar arasındaki koordinasyonu sağlamaları beklenirken Elbistan'da ilginç bir olay yaşandı.

Depremde binası ağır hasar gördüğü için yıktırılan Belediye binası, önce okulların tatil döneminde ve öğrenci velilerinin de evlerinin yıkılmış olması sebebiyle ilçe dışına gittikleri ve uzun bir süre dönmelerinin de imkansız olduğu tesbit edilen bir ilkokula, Elbistan Bölge Valiliğinin bilgisi ve oluru ile taşıtıldı. Ancak, okulların açılmasına iki gün kala yine Bölge Valiliği tarafından, Belediyeye okulu derhal terk etmeleri bildirildi. Belediye, Bölge Valiliğinden, yıktırılan Belediye binasının arsası üzerine -çarşı amacıyla kurulan- boş konteynerleri, gerekirse bedellerini ödemek ve Belediye birimleri olarak kullanmak istedi. Buna da olur alamadı.

Belediyenin tüm bilgisayarları, ağları, evrakları, dosyaları, masa ve sandalyeleri vb.eşyaları, teknik ve korunma önlemleri alınarak bir bina bulununcaya kadar sökülmüş olarak bekletilmeye terk edildi. Ve işin en ilginç yanı, olağanüstü hal uygulaması ve zaman kaybedilmemesi gerekçe gösterilerek tarafların bu süreci birebir veya telefonla görüşerek yürütüyor olmaları. Sonuçta, üç gündür, yüzlerce vatandaş, ellerinde evrakları başvuracakları bir Belediye binası ve yetkilisi arıyor. Kısacası, Elbistan Belediyesi üç gündür hizmete kapalı ve nerede olduğu da bilinmiyor. Çözüm üretmek de vatandaşa kalıyor.

Şimlerde bazı mahalle muhtarlarının sosyal medyadan mahallelerindeki Cemevlerini Elbistan Belediyesi'ne ücretsiz tahsis etmeye hazır olduklarını belirten mesajlarına rastlanıyor. Bu arada vatandaşlara da, bu başıboşluktan yararlanıp izinsiz olarak ilçe dışına çıkan müfettiş ve fen işleri personellerinin ilçede çalışıyor gibi görünerek tam maaş aldıkları şeklindeki duyumları da hoşgörü ile karşılamak düşüyor.

İşte, son 300 yılın en büyük felaketini yaşayan

MEMLEKETİM

MEMLEKETİM

MEMLEKETİM.

Sonraki Haber