Derin kırışıklıkları resmen ütülüyor! Bunu yaparsanız derin kırışıklıklar tarih olacak…

Senelerin ve güneşin etkisi ile her cilt deforme oluyor. Her ne kadar cildinize bakım yapsanız da kırışıklarınızdan kurtulamıyorsanız doğru yerdesiniz. Hem doğal bir bakım hem kırışıkları en aza indirmek istiyorsanız gelin, sizi için hazırladığımız yöntemlere bir göz atalım.

Kırışıkları gidermek için uyguladığınız bakım rutini çok önemli. Fakat bu rutini doğru beslenme ile desteklemezseniz istediğiniz sonuca ulaşamayabilirsiniz. Doğru besinleri tüketerek derin kırışıklarınızı oluşumunu azaltabileceğinizi biliyor muydunuz? Doğal ve temiz beslenme beden sağlığınız kadar cilt sağlığınızı da etkiliyor. Gelin, cildinizi derin kırışıklardan koruyacak mucizevi besinlere bir göz atalım.

Yeterli su tüketimi çok önemli!

Cilt üzerinde kırışıklık oluşumunun başlıca nedenlerinden biri su tüketiminin az olması. Günde en az 2 litre su tüketmek cildinizin nem dengesini sağlamanıza yardımcı olabilir. Unutmayın, cildinizi nemsiz bırakmanız kırışık oluşumuna davet çıkarır!

Kırışık düşmanı kolajen deposu: ilikli kemik suyu

Kırışıklığın bir numaralı nedenlerinden biri yaşın ilerlemesi ile birlikte vücudun kolajen üretiminin yavaşlaması. İlerleyen yaşlarda kolajen takviyesi almak cilt sağlığınız için büyük önem taşıyor. Cildinize doğal yollarla kolajen takviyesi yapmak isterseniz evinizde ilikli kemik suyu kaynatarak her sabah bu sudan yarım bardak içebilirsiniz. Bu yöntemi uyguladıktan sonra cildinizdeki iyileşmeye inanamayabilirsiniz bizden söylemesi!

Kolajeni aktive etmek için ananas tüketin!

Ananasta bulunan manganez vücudunuzda kolajen oluşumunu destekleyebilir. Ara ve ana öğünlerinize lezzet katacak bu meyve cildin elastikiyetini artırarak kırışık oluşumunu önleyebilir.

Antik dönemlerden beri güzelliğin ve gençliğin iksiri: zeytinyağı

Zeytinyağında bulunan E ve K vitaminleri cilt onarımı yapabilir ve cildinizin elastikiyetini artırabilir. Zeytinyağı derin kırışıklıklar ve güneşin olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak için de tam bir kurtarıcı ve doğal bir nemlendirici. Zeytinyağını hem cildinize sürebilir hem yemek ve salatalarda kullanabilirsiniz. Sağlıklı asitler içeren bu besin tam bir sağlık deposu!

Cilt bariyerinizi güçlendirmek için ıspanak tüketin

Cilt bariyerini güçlendirmek için vitaminler çok önemli. Özellikle A, C ve E vitaminleri cilt yüzeyini onarıcı etkilere sahip. Bu vitaminlerin hepsini içeren antioksidan içerikli ıspanağı masanızdan eksik etmemelisiniz. Cildin parlaklığını ve kırışıkların açılmasını sağlayacak muhteşem bir besin.

Sonraki Haber