Dev derbinin değeri dudak uçuklatıyor! İlk kez bu kadar pahalı

Fenerbahçe ve Galatasaray, Süper Lig'in 18. haftasında karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşma Süper Lig tarihindeki en değerli maç olacak.

Galatasaray'ın kadro değeri 223 milyon ve Fenerbahçe'nin ise 196 milyon euro. Her iki takımın toplam kadro değeri ise 419 milyon ediyor. Süper Lig, tarihinde bu kadar değerli bir karşılaşmaya sahne olmadı. Galatasaray ve Fenerbahçe, 2023 yaz transfer döneminde birçok yıldız futbolcuyu kadrosuna kattı. Her iki ekibin de değeri 200 milyon € seviyelerine kadar geldi. Süper Lig tarihinde ilk kez bu sezon bu kadar yüksek piyasa değerine sahip olan takımlar oldu.

Geçtiğimiz sezonlarda baktığımızda takımların kadro değeri en fazla 170 milyon €’ya kadar gelebiliyordu. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin bu sezonki kadro yapılanması tamamen farklı bir seviyeye ulaştı. Bu iki takıma en yakın olan Trabzonspor’un değeri 118 milyon € civarında. Aradaki fark ise 70 milyon €’dan daha fazla.

24 Aralık Pazar günü oynanacak derbinin en değerli futbolcusu Sacha Boey olacak. Fransız oyuncu, 22 milyon €’luk piyasa değeri ile Süper Lig’in en değerli futbolcusu konumunda yer alıyor. Sarı kırmızılılarda Mauro Icardi ve Tetê’nin değerleri ise 20 milyon € olarak belirlenmiş. Bu 3 futbolcunun değeri 60 milyon €’yu geçiyor.

Öte yandan Fenerbahçe’de Ferdi Kadıoğlu ve Sebastian Szymanski’nin piyasa değerleri de 20 milyon € seviyesinde yer alıyor. Her iki futbolcu da başarılı performansı ile ön plana çıkıyorlar. 19 milyon € değeri olan Fred ise son maçta kırmızı kart gördüğü için bu derbide forma giyemeyecek.

Sonraki Haber