DEVA Partisi’nden Emniyet karşıtı kampanya

DEVA Partisi, bir polis memurunun kendisine saygısızca davranan Mustafa Yeneroğlu’na cevap vermesini birinci gündemi yaptı. Konuyla ilgili arka arkaya açıklamalar geldi, sosyal medya çalışmaları düzenlendi. Dün de Ali Babacan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne karşı bir basın toplantısı yaptı.

Ankara Kızılay’da Afrikalıların açtığı bir restorana denetim yapan polis memurları DEVA Partisi Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu’nun mukavemetiyle karşılaşmıştı.

‘ZAMANI GELİNCE...’

Çıkan tartışmada Yeneroğlu polis memurlarına “Irkçısınız”, “Terbiyesiz”, “Ahlaksız”, “Zamanı gelince sizin gibi tiplere haddini bildireceğiz” gibi ifadeler kullanmıştı. Bir emniyet mensubu da “Sensin lan o” şeklinde karşılık vermişti. Emniyet Genel Müdürlüğü de tahkikat başlatıldığını, polisin uyarıldığını, Yeneroğlu hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu bildirmişti.

‘İÇİŞLERİ BAKANI DAHİL SAYGIMIZ YOK’

Yaşananlar üzerine DEVA Partisi, Emniyete adeta savaş açtı. Türk polisine olan güveni hedef alan açıklamalarda, “Bu polisler milleti nasıl koruyacak. Başta İçişleri Bakanı olmak üzere hukuka bağlı olmayanlara saygımız yoktur.” ifadeleri kullanıldı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Yeneroğlu’nun kışkırtmalarını görmezden geldi. Meseleyi “Bir polisin yaptığı edepsizliği ve hukuksuzluğu tüm Emniyet teşkilatına mal eden bu açıklama ülkem adına utanç vesikasıdır” paylaşımıyla değerlendirdi. Paylaşımın ardından bir de basın toplantısı da yapan Babacan şunları söyledi: “Bir hukuk devletinde böyle rezillik olmaz. Bu tablo utanç verici bir tablodur. Bir kamu kuruluşu üzerinden haksızlığı, hoyratlığı, hukuksuzluğu koruyan bir metin yayınlanamaz. Ama arkadaşlar kimin kimden cesaret aldığı ortada. Bu hukuksuzluğa meydan veren kimdir biliyor musunuz? 'Anayasa Mahkemesi kararını tanımıyorum, uymuyorum' diyen kişidir. Gücü eline geçiren aklına estiği gibi pervasızca davranıyor. Ayrıca bu teşkilatın kime bağlı olduğu da malum. Polislere, 'Sen yık geç hukuk arkandan gelir' diyen, 'Ayağını kırın, sorumlusu benim' diyen kişi... Bu açıklamayı yazan kişiler de, o gün vatandaşlara parmak sallayan da, buradan güç almaktadır.”

ERDOĞAN'A SESLENDİ

Açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslenen Babacan, “Derhal ama derhal gereğini yapmak zorundasınız. Haksızlık hukuksuzluk yaparak, bizi sindireceğinizi zannediyorsanız; boşa heveslenmeyin. Biz dünkü açılmama metninin sizin gölgenize saklanarak yazıldığını çok iyi biliyoruz. Ama sindiremeyeceksiniz, susturamayacaksınız. Tehditlerinize de, kabadayılıklarınıza da, hukuk tanımazlığınıza da pabuç bırakmayacağız” ifadelerine yer verdi.

Vatandaşlar ise Yeneroğlu ve Babacan’a tepki gösterdi. Sosyal medyada DEVA Partisi için “Hem suçlu hem güçlü”, “Polisimin yanındayım” yorumları yapıldı.

Sonraki Haber