DEVA ve Gelecek birleşiyor mu? Davutoğlu şartını açıkladı: Beni Erdoğan'ın karşısına çıkarın

TBMM'ye CHP listelerinden giren ve 25 milletvekili ile temsil edilen DEVA ve Gelecek Partisi'nin 'birleşme' görüşmeleriyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Davutoğlu'nun, birleşme şartı için Cumhurbaşkanı adayı olup, Erdoğan'ın karşısına çıkmak istediği öğrenildi.

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi ile birleşme noktasında görüşme trafiği olduğunu açıklamıştı. Babacan, “Mesela Gelecek Partisi ile birleşme noktasında görüşme trafiğimiz var. Ya da birleşme olur, grup olur, ama bu grup orada kalmamalı, Meclis'ten başka siyasi partiden arkadaşları da dahil ederek, çok daha güçlü ve yeni bir grup oluşur mu diye bakıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

DAVUTOĞLU'NDAN 'ADAYLIK' ŞARTI

Türkiye Gazetesi'nden Samet Eker'in haberine göre; DEVA ve Gelecek Partisi arasında 'birleşme' görüşmelerinin ayrıntıları ortaya çıktı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Babacan’ın birleşme teklifi karşısında, “Beni, cumhurbaşkanı adayı ilan edin. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına aday olarak çıkmak istiyorum” dediği iddia ediliyor.

DEVA'DAN 'ONURSAL GENEL BAŞKANLIK' ÖNERİSİ

Cumhurbaşkanı seçiminin 4 yıl sonra olacağını dikkate alan DEVA Partisi Başkanlık Kurulu’nun da “Şimdiden cumhurbaşkanı adayı ilan etmek doğru olmaz. Yeni kurulacak partide Genel Başkan Ali Babacan olur, Ahmet Davutoğlu da onursal başkan olabilir” teklifini ise Davutoğlu’nun reddettiği öne sürülüyor.

Sonraki Haber