Devlet Bahçeli'nin 'ittifak' çağrısına İYİ Parti'den yanıt geldi

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'ye 'ittifak' çağrısı siyaset gündemine oturdu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın'dan ilk yanıt geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, İYİ Parti'ye yerel seçimlerde ittifak çağrısı yapmasının ardından partiden yanıt geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında Bahçeli'nin çağrısını iletmişti. Bahçeli'nin "Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" çağrısına İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın'dan yanıt geldi.

BAHÇELİ'NİN GÜNDEM OLAN ÇAĞRISI

 "BUYURSUN GELSİN"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın

TamgaTürk haber sitesine konuşan Akalın, "Devlet Bey bir üçüncü yol çağrısı yapıyorsa, yani bir milliyetçiler ligi kurmak istiyorsa zaten biz oradayız. Buyursun gelsin. Yok eğer bir siyasal İslamcının önderliğinde Türk milliyetçiliğini peşkeş çekiyorsa zaten o gereğini yapıyordur bize ihtiyaç yoktur" dedi.

YANITLAR GELMEYE DEVAM EDİYOR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'ittifak' çağrısı yaptığı İYİ Parti’den yanıtlar gelmeye devam ediyor.

İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi ve Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bahçeli’ye "Beyefendi kirada oturduğu evi satmaya kalkıyor Fesübhanallah" yanıtını verdi.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Muğla Milletvekili Metin Ergun da "Türk milliyetçiliği varlığı itibariyle siyasal İslamcılığa karşı konumlanmış bir harekettir. Dolayısıyla öyle bir yapıyla yan yana olmaz, olamaz. Tarihinin en çetin mücadelesini de, 20. yüzyılın ilk yarısında siyasal İslamcılara karşı vermiştir" paylaşımını yaptı.

Sonraki Haber