Devlet tiyatrolarında neler oluyor? Erdal Beşikçioğlu ve Ertan Saban'dan Tamer Karadağlı'ya yanıt

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olan Tamer Karadağlı, 'Lale Devri bitti' açıklamalarına Erdal Beşikçioğlu ve oyuncu Ertan Saban'dan yanıt geldi. Beşikçioğlu, 'Lale Devri değil, gerileme dönemi yaşıyor' derken Saban'da 'Çalışmadan para almak şerefsizliktir' ifadelerini kullandı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olan Tamer Karadağlı, 'Lale Devri bitti' diyerek çalışmadan para alan oyuncularla ilgili bir açıklama yapmıştı.

KARADAĞLI'DAN 'LALE DEVRİ' BİTTİ AÇIKLAMASI

Karadağlı, "Kimsenin oturup yıllarca sadece maaş alıp ama 'Ben oyuncuyum', 'Ben tiyatrocuyum' demesi doğru gelmiyor. 'Çalışmayacaksanız istifa edin’ diyorum… Birçok arkadaşımıza 'Gidin dizi-filmlerde oynayın, para kazanın, görünür olun, isminiz marka değeri taşısın’ diyorum. Bunu destekliyorum, herkese de izin veriyorum. Ama sözleşmelerinde 'asli görevinizi aksatmamak' kaydıyla. Bazı oyuncularımız 15 sene boyunca oynamamış. Dışarıda dizi çekiyor, kendi özel tiyatrosu var, maaş alıyor ama çalışmıyor. Bunlar istifa etsinler. Lale Devre bitti. Sayıları çok fazla değildi. Çalışmak isteyen çok fazla oyuncu var. Çalışmayan oyuncunun teşviklerini ödemiyorum." ifadelerini kullandı.

BEŞİKÇİOĞLU VE SABAN'DAN YANIT

Karadağlı'nın sözlerine Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ve oyuncu Ertan Saban'dan yanıt geldi.

Etimesgut Belediye Başkanı ve Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erdal Beşikçioğlu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’nın bu sözlerine “Tamer Karadağlı’nın Lale Devri’ni nasıl yorumladığına bağlı, ancak Devlet Tiyatroları 20 yıldır Lale Devri değil, gerileme dönemi yaşıyor. Bu gerçeğin bir an önce fark edilmesi gerektiğini düşünüyorum” diyerek yanıt verdi.

Oyuncu Ertan Saban da Tamer Karadağlı'nın açıklamalarına yönelik sadece "Çalışmadan para almak şerefsizliktir" sözleriyle tepki gösterdi.

Sonraki Haber