Devletten 300 bin TL konut desteği: İşte başvuru şartları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evi olmayan vatandaşlara devlet tarafından 300 bin TL destek verileceği açıklandı. Peki kimler başvurabilecek? İşte ayrıntılar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Gelen son dakika bilgisine göre evi olmayan vatandaşlara devlet tarafından 300 bin TL destek verileceği açıklandı. Karşılıksız olarak verilen destek detayları açıklandı. İşte barınma yardımı için gerekli olan şartlar şu şekilde...

300 BİN TL BARINMA DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evi olmayan vatandaşlara 300 bin TL'ye varan nakit destek ödemesi yapılacağını açıkladı. Barınma desteğine dair başvuruların e-Devlet sistemi üzerinden yapıldığı bildirildi.

e-devlet üzerinden yapılan destek başvuruları ayriyeten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek de yapılabilir. 

Türkiye genelinde yapılacak olan destek ödemeleri 35 bin TL ile 300 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ev onarımlarında 35 bin TL ile 100 bin TL arasında, prefabrik ev yapımlarında 200 bin TL'ye kadar, betonarme ev yapımlarında ise 300 bin TL'ye varan destek ödemelerinde bulunuyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Barınma desteği oturulmayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilecek. Evlerinin bakım - onarımı yardımı, betonarme ev yardımı veya prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alım için de yapılan destek ödemeleridir.

Söz konusu destek ödemesinden faydalanabilmek için hane içerisinde yer alan kişi başına düşen gelirin en fazla asgari ücretin 3'te 1'i (8 bin 500 TL asgari ücret üzerinden kişi başına düşen gelir 2.385,60 TL'yi geçmemelidir) kadar olmalıdır. Ayriyeten yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi şartlar da özel şartlar arasında yer alıyor. Bu durumlardan birine sahip olunması halinde şartı sağlamış olursunuz. Evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusunun başvuru yapan kişiye ait olması gerekir.

Kaynak: Finans7

Sonraki Haber