Dibe vurdu!

2014 yılının ağustos ayından bu yana süren kupa hasretini bu sezon da dindiremeyen Fenerbahçe, sezona üç kulvarda da havlu atmış durumda.

Süper Lig’de sezonun son çeyreğine girilirken lider Trabzonspor’un 20 puan gerisinde olan, Ziraat Türkiye Kupası’nda Kayserispor’a elenen sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Konferans Ligi macerasını da noktaladı. Konferans Ligi son 16 turu rövanş müsabakasında önceki gece Çek Cumhuriyeti ekibi Slavia Prag’a 3-2 mağlup olan Fenerbahçe, organizasyona veda etti.

DEFANS EVLERE ŞENLİK

Teknik direktör İsmail Kartal idaresindeki sarı-lacivertliler, rövanş müsabakasında savunmasında verdiği boşluklarla taraftarlarını şok etti. Slavia Prag 90 dakika boyunca üçüncü bölgede birçok gol pozisyonu üretirken, Fenerbahçe defansının yerleşim hataları izleyenlere saç baş yoldurdu. Sosa ve Mert Hakan orta ikilisi orta sahada zayıf kalırken; Serdar Aziz, Szalai ve Tisserand’tan oluşan savunma üçlüsü de uyumsuz bir görüntü verdi. Slavia Prag’ın hücum oyuncuları sık sık Altay Bayındır ile karşı karşıya kaldı, milli kalecinin kurtarışları farkın daha da büyümesini engelledi.

Teknik direktör İsmail Kartal, müsabaka sonrasında yaptığı açıklamada, “Buraya turu geçebileceğimizin inancıyla gelmiştik. Rakip takım daha agresif başladı. Onların bu agresifliğine fazla karşılık veremedik. Karambolden bir gol yedik. İkinci golden önce Ferdi sakatlandı. Yerine birini sokana kadar bir gol daha yedik. 10 kişiydik o sırada. Bu golden sonra oyuncularım moral olarak çöktü. İkinci yarıya rakibimiz coşkulu ve sert başladı. 55'te oyuncu değişikliği ile hamle yaptık ama üçüncü golü yedik. Üzgünüz, başka söyleyecek bir şey bulamıyorum.” ifadelerini kullandı.

TEK TESELLİ ARDA GÜLER

Fenerbahçe, her iki Slavia Prag maçında da taraftarını hayal kırıklığına uğratırken, tek teselli genç futbolcu Arda Güler’in ortaya koyduğu oyun oldu. Henüz 17 yaşındaki genç yıldız, müsabakanın 57’nci dakikasında Pelkas yerine oyuna girdi. Özellikle maçın son dakikalarında daha çok topla buluşan Arda, Fenerbahçe’nin kaydettiği ikinci golden önceki çalımlarıyla izleyenleri kendine hayran bıraktı.

Slavia Prag ceza sahasının sağ köşesinde etrafını saran üç rakibini de seri şekilde çalımlayan Arda, yerden bir şutla kaleyi yokladı, kaleciden dönen topu ise Berisha gole çevirdi. Fenerbahçeli taraftarlar, maç sonrasında sosyal medya hesaplarından görüşlerini dile getirirken, Arda Güler’in karşılaşmaya sonradan dahil olmasını eleştirdi. Sarı-lacivertli renklere gönül veren futbolseverler, Arda’nın bundan sonraki müsabakalara ilk 11’de başlaması gerektiği görüşünde birleşti.

Sonraki Haber