Dibe vuruş ayrılığı getirdi

Trabzonspor, teknik direktör Hüseyin Çimşir ile yolları ayrıldı. Bordo-mavili kulüpten yapılan yazılı açıklamada, Hüseyin Çimşir'le karşılıklı anlaşma yoluna gidildiği ve Çimşir'e tazminat ödenmeyeceği dile getirildi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi dolayısıyla Süper Lig'e verilen üç aylık ara Trabzonspor'un hayallerini sekteye uğrattı. Hüseyin Çimşir idaresindeki bordo-mavililer, 26'ncı haftada salgın dolayısıyla ligler askıya alınmadan önce 53 puanla sıralamanın zirvesinde yer alıyordu.

Futbolsuz geçen üç ay ise tabloyu tamamen değiştirdi. Karadeniz ekibi, 12 Haziran'dan sonra oynanan 7 müsabakada Başakşehir'in 7 puan gerisine düştü ve havlu attı. 33'üncü haftanın ardından 62 puanda kalan Trabzonspor, "Üç Büyükler" olarak tabir edilen Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın şampiyonluk yarışından erken koptuğu 2019-2020 sezonunda büyük fırsat tepti.

7 MAÇTA SADECE 2 GALİBİYET

Özellikle hücumda Aleksander Sörloth, Caleb Ekuban, Anthony Nwakaeme ve Abdulkadir Ömür gibi usta ayaklarıyla şampiyonluğun favorilerinden biri olarak gösterilen Trabzonspor, Kovid-19 pandemisi sonrasında çıktığı 7 Süper Lig maçında yalnızca 2 kez kazanabildi. Taraftarlarını büyük bir hayal kırıklığına uğratan bordo-mavililer, söz konusu süreçte 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Liglerin kaldığı yerden devam ettiği 12 Haziran sonrasındaki süreçte 12 puan yitiren Karadeniz ekibi, Başakşehir'in üst üste aldığı galibiyetlerle zirve ümidini tümüyle kaybetti.

Trabzonspor, şampiyonluğun elden kaçtığı 7 maçlık dilimde, gol yollarında etkili olsa da, savunmada adeta kabus gördü. Bu dönemde rakip filelere 15 gol bırakan bordo-mavililer, kalesinde ise 13 gol gördü. Hüseyin Çimşir'in öğrencileri, 7 maçta da kalesini gole kapatamayarak olumsuz bir istatistiğin oluşmasına yol açtı. Karadeniz ekibi, pandemi öncesindeki 26 maçta 28 gol yerken, Kovid-19 arasından sonra çıktığı 7 maçta ise yenilen gol sayısı 13 oldu.

ÇİMŞİR SINIFTA KALDI

Trabzonspor'da peş peşe yaşanan puan kayıplarının sorumlularından biri olarak Hüseyin Çimşir öne çıktı. Genç teknik adamın şampiyonluk stresini kaldıramadığı ve takımına liderlik edemediği sıkça görüldü. Trabzonspor'daki kariyerine iyi bir giriş yapan Çimşir, karar haftalarında ise geçer not alamadı. Özellikle, 28'inci haftada 2-2 biten Alanyaspor ve 32'nci haftada 2-1 kaybedilen Denizlispor maçlarındaki oyuncu değişiklikleri bir hayli eleştirilen Çimşir, Denizli deplasmanında dakikalar içerisinde hem Abdülkadir Ömür hem de Abdülkadir Parmak'ı oyundan alarak takımının hücum gücünü sınırlamıştı.

Çimşir idaresindeki Trabzonspor'un, Alanyaspor maçından itibaren oyundaki coşkusu ve mücadele gücünün de kayda değer biçimde azaldığı görüldü. Öyle ki, Trabzonspor, üç gün önce 4-3 kaybettiği Konyaspor maçının son 10 dakikasında kalesinde 3 gol gördü ve maç içerisindeki baş aşağı gidişe reaksiyon gösteremedi. Bordo-mavililerin 31'inci haftada 2 puan bıraktığı Antalyaspor maçı da birçok eksiği bulunan rakibine karşı maçın hiçbir bölümünde üstünlük kuramamasıyla hafızalarda yer etti.

Sonraki Haber