İsrail, Suriye'de hava saldırıları düzenledi! 14 kişi yaşamını yitirdi

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, İsrail'e ait savaş uçakları, Suriye'de birden fazla askeri bölgeye 15 hava saldırısı düzenledi. Haberde 14 kişinin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre, İsrail, Hama kırsalındaki Masyaf kenti çevresindeki birçok noktalara yönelik saldırı düzenledi. Saldırıda 14 kişi yaşamını yitirirken 43 kişi yaralandı.

SANA, askeri bir kaynağın bilgi verdiğini söyledi. Haberde ”8/9/2024 Pazar günü saat 23:20 civarında düşman İsrail, kuzeybatı Lübnan yönünden, orta bölgedeki bir dizi askeri bölgeyi hedef alan bir hava saldırganlığı başlattı. Hava savunma güçlerimiz, saldırganlığın füzelerine karşılık vererek bir kısmını düşürdü” ifadeleri yer aldı.

EKİPLER SEFERBER EDİLDİ

Hama Valisi Maan Abbud, Masyaf Ulusal Hastanesinde yaralıları ziyaret ederek, sağlık durumlarını kontrol etti ve onlara hizmet sunmak için acil durum, sağlık ve bakım personeli ve ekiplerinin seferber edilmesi için talimat verdi.

İsrail'in saldırısı, Masyaf ve Vadi El Uyun ana yoluna zarar verirken Hayr Abbas bölgesinde de yangın çıktığı belirtildi. İtfaiye ekiplerinin yangını kontrol altına almaya çalıştığı bildirildi.

Sonraki Haber