Dikkat! Şekerli içecekler bağımlılık yapıyor

Şekerli içecekler hemen her sofrada ama o renkli ambalajların altında riskler gizli. Bu içeceklerin aşırı tüketimi hasta ediyor!

Türk Böbrek Vakfı, şekerli hazır içecekler hakkında farkındalık yaratmak için kolları sıvadı, mutfağa girdi. Vakıf sağlıklı içeceklerin nasıl yapılacağını göstermek için mutfak etkinliği düzenledi.

Türk Böbrek Vakfı (TBV) Başkanı Timur Erk’in ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte TBV Diyetisyeni Gökçen Efe Aydın, evde yapılabilecek, sağlıklı serinletici içecek tariflerini uygulamalı olarak anlatılırken, İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrin ve Metabolizma Bilim Dalı’ndan Uz. Dr. Hümeyra Rekalı Şahin ise, aşırı şekerli içeceklerin sağlık üzerindeki olumsuz etkileri üzerine bilgi verdi.

‘OBEZİTEYLE ÇOCUK YAŞTA MÜCADELE ETMEK GEREKİYOR’

Şeker tüketimi ile ilgili konuşan Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, “Obetizeyi tetikleyen olaylara baktığımız zaman bir tanesi gazlı içecekler. Gazlı içecekler ciddi miktarda şeker içeriyor. Dünya Sağlık Örgütü diyor ki 50 gram yeterli. Bu ne demektir? 13 küp şekeridir.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Tıp Fakültesi Endokrin ve Metabolizma Bilim Dalı’ndan Uz. Dr. Hümeyra Rekalı Şahin “Yüksek şekerli içecekler özellikle gençlerin arasında çok daha yaygın kullanılıyor. Bu şekerli içecekler öncelikle diş çürüklerine, tip iki diyabete, kilo alımına, obeziteye, karın bölgesinde yağlanmaya ve sonunda kalp damar hastalıklarına sebebiyet verebiliyor” diye konuştu.

Sonraki Haber