Dilan Polat ve Engin Polat için beklenen karar açıklandı: Savcılık yasak getirdi
Sosyal medyada ünlenen ve anormal bir hızla zenginleşen Dilan Polat ve Engin Polat hakkında soruşturma ilerliyor. Haklarında vergi kaçırma iddiaları bulunan ve yurt dışına kaçma şüphesi olan ikili hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı karar aldı.
Sosyal medyada gösterişli yaşamlarıyla adlarından söz ettiren Dilan Polat ve Engin Polat çifti hakkında savcılık soruşturması derinleşiyor.
Haklarında vergi kaçırma iddiaları bulunan Polat çifti için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şüpheliler hakkında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından işlem yapıldığı kaydedildi.
POLAT ÇİFTİNE YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI
Şüphelilerin mal varlıklarına el konulduğu ve yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulandığı belirtildi. Soruşturma dosyası için de kısıtlılık kararı verildiği bildirildi.
KRİTİK MASAK RAPORU
Öte yandan Polat çiftinin sahip olduğu şirketleri Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından incelenmiş ve bir rapor ortaya çıkmıştı. Raporda, şirketler arasında şaibeli ilişkiler bulunduğu tepit edilmişti. Ayrıca naylon fatura keserek vergi matrahının azaltılmaya çalışıldığı da bulgular arasındaydı.
ŞAİBELİ ŞİRKETLER
İncelemeye tabii tutulan şirketler şöyle: Dilan Polat Güzellik ve Kozmetik Hizmetleri, Dilan Polat Estetik Sağlık Hizmetleri, Milda Gayrmenkul Otomotiv Sanayi, Dipomed Metikal Kozmetik, Dilan Mücevherat, Milan Polat İnşaat Turizm, Sıla Doğu Güzellik Kozmetik, Rise And Shine Kozmetik, Nez Demir Güzellik Merkezi, Engin Polat şahıs firması ve Engin Polat Alüminyum.
SAHTE BELGE VE GERÇEK DIŞI MAL ALIŞI
MASAK raporunda Dilan Polat'ın internet yoluyla yaptığı satışlardan elde ettiği kurum gelirlerinin azaltmak üzere sahte belge kullanmış olabileceği değerlendirmesi yapıldı. Dilan Polat'ın sahibi olduğu "Rise and Shine Kozmetik" şirketinin de sahte belge düzenleyicisi olmasından şüpheleniliyor. Üç şirketten toplam 225 milyon 743 bin liralık mal alışının gerçek olmadığı da belirlendi.