Direniş örgütleri Amerikan üslerini vuruyor

Dün sabaha doğru Suriye'nin Deyrizor ve Haseke illerinde ABD güçlerinin konuşlandığı Ömer petrol sahası ile Şeddadi ilçesindeki ABD üslerine eş zamanlı saldırı düzenlendi. Tahran Times saldırıların Irak Direniş Örgütleri tarafından düzenlendiğini yazdı.

Direniş örgütleri Amerikan üslerini vuruyor

Suriye'nin Deyrizor ve Haseke illerinde ABD güçlerinin konuşlandığı Ömer petrol sahası ile Şeddadi ilçesindeki ABD üslerine eş zamanlı saldırı düzenlendi.

Anadolu Ajansı'nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre ABD ordusunun Deyrizor'daki Ömer petrol sahası ile Haseke'deki Şeddadi ilçesindeki üslerine aynı anda karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırı yapıldı.

CAN KAYBI BİLGİSİ VERİLMEDİ

Saldırılarda üslerin çevresine düşen roketlerin olduğu bilgisi alınırken, herhangi bir can kaybı bilgisi bulunmuyor.

Suriye'nin güneyinde önceki sabah saatlerinde ABD ordusunun bulunduğu Tenef bölgesindeki üs ile akşam saatlerinde Irak sınırı yakınlarındaki Malikiyye ilçesindeki Robarya Üssü'ne, aidiyeti bilinmeyen silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırılar düzenlenmişti.

Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları, ABD destekli terör örgütü YPG/PKK'nın işgalinde, il merkezi ve diğer kırsal bölgeler ise Şam ve İranlı grupların kontrolünde... İran destekli gruplar, Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki ABD üslerine zaman zaman roket ve SİHA'larla saldırılar düzenliyor.

OPERASYONLAR FİLİSTİN'E DESTEK MESAJI TAŞIYOR

İsrail'in savaş suçlarını tırmandırması ve Gazze Şeridi'ndeki yerleşim bölgelerini, okulları, camileri ve hastaneleri bombalaması karşısında Iraklı direniş grupları daha önce Filistin halkını destekleyeceklerini açıklamışlardı. Tahran Times'ın haberine göre operasyonları, Filistin halkının uğradığı saldırılar nedeniyle Irak Direniş Örgütleri tepki olarak gerçekleştirdi.

Iraklı grup, "Savaşçılarımız Suriye'deki ABD El-Malikiye üssünü bir insansız hava aracıyla hedef aldı" açıklamasında bulundu.

PENTAGON'DAN İRAN AÇIKLAMASI

Pentagon sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder

Son günlerde ABD askeri üslerine yönelik saldırıların artması üzerine ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) 23 Ekim Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İran'dan ABD güçlerine saldırılması yönünde doğrudan bir emir gelmediğini bildirdi.

Pentagon sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, "İran'ın onlara (direniş gruplarına) bu tür saldırılarda bulunmaları için açıkça emir verdiğini düşünmüyoruz." dedi. Ryder şunları ekledi: "Örneğin İran'dan 'Gidin ve bunu yapın' şeklinde doğrudan bir emir görmedik."

Hafta sonunda Savunma Bakanı Lloyd Austin askerleri korumak için Orta Doğu'ya yeni hava savunma sistemleri gönderilmesi emrini verdi. Austin, Pentagon'un bölgeye bir Terminal Yüksek İrtifa Alan Savunma (THAAD) sistemi ve ilave Patriot hava savunma füze sistemi taburları göndereceğini söyledi.

ABD ayrıca bölgeye iki uçak gemisi ve yaklaşık 2,000 deniz piyadesi ile savaş gemileri ve savaş uçakları da gönderdi.

Sonraki Haber